ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ερωτοκρίτου: «Ο Μπεργκ δεν είναι χθεσινός, φοβάμαι τη στιγμή που θα φύγει – Μυρίζει νταμπλ»

Ερωτοκρίτου: «Ο Μπεργκ δεν είναι χθεσινός, φοβάμαι τη στιγμή που θα φύγει – Μυρίζει νταμπλ»

Ο Κλείτος Ερωτοκρίτου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, παραχώρησε δηλώσεις στον ραδιόφωνο του Πολίτη και την εκπομπή «Derby», και τόνισε πως φοβάται τη μέρα που θα φύγει ο Μπεργκ από την ομάδα, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το τριφύλλι μπορεί να κάνει το νταμπλ.

Όλα όσα είπε:

Το αρχικό του σχόλιο: «Είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα. Παρόλο που έπαιξα στην εποχή που η Ομόνοια είχε μεγάλους σκόρερ, εντούτοις έχω την εντύπωση πως η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα. Κοιτάξετε τέλος της σεζόν σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, θα δείτε την καλύτερη άμυνα να την διαθέτει η πρωταθλήτρια».

Για το αήττητο σερί: «Ο Μπεργκ έχει δείξει, γιατί δεν είναι χθεσινός, πως ξέρει πολύ καλά την δουλειά του, τα μυστικά της. Ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό, να φτάνει στους στόχους του. Άρπαξε αρκετά πράγματα που τα βάζει στη δουλειά του. Φτάνει σχεδόν στο τέλειο, 11 ποδοσφαιριστές βλέπεις πως κινούνται σωστά, με ρόλο. Ξέρει ο καθένας που πάει. Είναι προϊόν αρκετής δουλειάς στο “Ηλίας Πούλλος”. Βρήκε τον τρόπο να επιτίθεται σωστά, έχει δύο φοβερά ακραία μπακ. Είναι πολύ καλός ο Σέχου, ο Λέζακς δεν παίζεται. Δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν».

Για την κριτική που δέχεται κάποιες φορές ο Μπεργκ: «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Πιστεύω πως ο Μπεργκ έχει τόση αυτοπεποίθηση, τόσες γνώσεις και εμπειρίες… Όταν ξέρεις καλά την δουλειά σου και έχεις φάει τα γήπεδα με το κουταλάκι, αυτά σε αφήνουν αδιάφορο, δεν ασχολείσαι. Μένεις προσηλωμένος στην δουλειά σου. Γι’ αυτό βλέπουμε τα ανάλογα αποτελέσματα, δεν πανικοβάλλεται. Μετά από 4-5 ανεπιτυχή αποτελέσματα, δεν έδειξε παρόλη την πίεση, να χάσει την ηρεμία του. Εκείνες ακόμα τις στιγμές, έφτιαχνε πρόγραμμα για το μέλλον. Τι έχει πετύχει ο Μπεργκ; Έχει στις τάξεις του, πολύ καλούς παίκτες. Έχει καταφέρει να έχει 25 παίκτες με αρκετά στα παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό για μένα είναι πλεονέκτημα. Έχουν ώρες στα πόδια τους. Όταν κάνει αλλαγές, δεν αλλάζει η ομάδα. Οι παίκτες υπακούν, υπάρχει πειθαρχία. Υπάρχει και κάτι άλλο πολύ βασικό. Χρειάζονται και οι κατάλληλοι παίκτες. Αν δεν τους έχεις, τότε όσο και να δουλέψεις δεν μπορείς να πετύχεις ότι πέτυχε ο Μπεργκ. Έχεις ένα τερματοφύλακα ο οποίος είναι ο καλύτερος αυτή την στιγμή. Μέχρι σήμερα για μένα ήταν ο Αντρέας Κωνσταντίνου. Έχεις καλά σέντερ μπακ. Έχεις ένα βασικό στύλο, τον Γκόμεθ. Όπως ήταν ο Μοράις που κινείτο ολόσωστα στον ΑΠΟΕΛ. Σε αυτούς στηρίζονται η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Δεν τρέχουν οι άλλοι άσκοπα».

Για το μέλλον του Νορβηγού: «Είναι κάτι που είπα ξανά από πέρσι. Φοβάμαι την στιγμή που θα φύγει. Θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν βγαίνει τίποτα έξω από τα αποδυτήρια. Κάποιοι παίκτες αποκλείστηκαν, κι όμως δεν βγαίνει τίποτα. Είτε από φόβο είτε από σεβασμό, δεν ακούς τίποτα. Εκτελούν τις οδηγίες του κατά γράμμα. Φωνάζει συνεχώς στους παίκτες του, είναι ανικανοποίητός. Για μένα θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να έρθει να δουλέψει μετά τον Μπεργκ. Είναι πολύ νωρίς να φύγει, αυτό πιστεύω. Εγώ θα τον παρακαλούσα να μείνει για άλλα 2 χρόνια τουλάχιστον. Θα βγαίνει Ευρώπη, θα τον βλέπουν και βλέπουμε».

Για το αν μπορεί η Ομόνοια να κατακτήσει το νταμπλ: «Μυρίζει και φέτος. Εγώ είμαι από αυτούς που λέω πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τύχη. Είναι στα πόδια της Ομόνοιας να πετύχει το νταμπλ. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά… Δεν πρέπει να παρασυρθούν. Προσγειωμένα. Είμαι βέβαιος πως θα πανηγυρίσουμε το νταμπλ».

Για τον Τσέποβιτς: «Έδειξε πως μπορεί και πως το έχει το γκολ. Αυτό που λέγαμε, ότι χρειαζόμασταν το εύκολο γκολ. Έχει δείξει πως το έχει. Χρειάζεται χρόνος για να δούμε άλλα στοιχεία του. Προς το παρόν είδαμε πως έχει το γκολ. Αυτό ελευθερώνει και τον Μπεργκ».

Για τον Κούσουλο: «Είναι το μεγαλύτερο στοιχείο που βοηθά τον ποδοσφαιριστή για να βγάλει τις δυνατότητες του. Η εμπιστοσύνη του προπονητή. Να του αυξήσει την αυτοπεποίθηση. Ο Μπεργκ είναι μάστρος σε αυτό. Όχι μόνο για τον Κούσουλο. Είναι το παράδειγμα πως μίμηση για κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει να κάνει καριέρα. Με την εργατικότητα του είναι στην πρώτη θέση και ξεπέρασε καλύτερα ταλέντα. Δουλεύει πάρα πολύ. Να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Πάρτε την περίπτωση τώρα του Παπουλή. Σε κάποια παιχνίδια είχε επίδοση που δεν την είδαμε όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα. Στοιχεία που δεν τα είχε δείξει. Το επίπεδο του φέτος έφτασε σε ευρωπαϊκή κλάση».

The post Ερωτοκρίτου: «Ο Μπεργκ δεν είναι χθεσινός, φοβάμαι τη στιγμή που θα φύγει – Μυρίζει νταμπλ» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top