Σε αναμονή που ‘σκοτώνει’ παραμένουν οι γυναίκες που κατήγγειλαν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην Αστυνομία, ενώ η υπηρεσία δηλώνει πως δεν είναι όλες οι υποθέσεις το ίδιο."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Πολιτικός και αθλητικός παράγοντας στο…τίποτα μετά τις πρόστυχες κακοποιήσεις στην Κύπρο– Σε ‘αναμμένα κάρβουνα’ οι γυναίκες-θύματα

05.03.2021
10:30
Αστυνομικό Ρεπορτάζ

Δεν ισχύουν τα περί «κουκουλώματος» αναφέρει αρμόδιο άτομο της Αστυνομίας, όσο αφορά τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που βρίσκονται υπό διερεύνηση, από το ειδικό κλιμάκιο στο Αρχηγείο.

Συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου σε τοποθέτηση της εξέφρασε τις ανησυχίες της περί «κουκουλώματος» της υπόθεσης της, αφού όπως ανάφερε άλλες υποθέσεις προχώρησαν ενώ η δική της έχει παραμείνει στάσιμη, ενώ σημείωσε ότι θα επικοινωνήσει με την Υπουργό Δικαιοσύνης για να εκφράσει αυτή της την ανησυχία λόγω του ότι η κ. Γιολίτη ήταν ένα από τα άτομα που τη διαβεβαίωσε ότι μετά την καταγγελία της θα τη στηρίξουν έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη . Υπενθυμίζουμε ότι η Ολυμπιονίκης, ήταν η πρώτη γυναίκα στη Κύπρο που προχώρησε σε καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης (20 Ιανουαρίου), από αθλητικό παράγοντα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, δίνοντας και το έναυσμα να προχωρήσουν κι άλλες αθλήτριες, αλλά και από άλλους χώρους γυναίκες σε καταγγελίες.

Επιπρόσθετα και η υπόθεση της 32χρονης γυναίκας που κατήγγειλε πολιτικό για σεξουαλική παρενόχληση, παραμένει επίσης στο περίμενε, όπου από τις 15 Φεβρουαρίου που έχει καταγγελθεί ακόμη μέχρι και σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου ο πολιτικός δεν έχει καταθέσει στους ανακριτές.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σε δηλώσεις του ανάφερε ότι οι έρευνες γίνονται με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς και η ανακριτική ομάδα έχει ενισχυθεί και με άλλους ανακριτές, έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν οι εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Κάθε υπόθεση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα δικά της προβλήματα τα οποία πρέπει να ανταπεξέλθουν οι ανακριτές  και πρέπει να ληφθούν καταθέσεις. Διερευνώνται με γοργούς ρυθμούς όλες οι υποθέσεις, ενώ άλλες  έχουν ολοκληρωθεί και έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου, ενώ μία υπόθεση βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία.

Όσο αφορά τις δηλώσεις της Άντρης Ελευθερίου, ο κ. Ανδρέου ανάφερε πως υπήρξαν δυσκολίες στη συγκέντρωση στοιχείων, κάθε υπόθεση έχει τα δικά της δεδομένα και τις δικές της δυσκολίες, προχωρούμε και αναμένεται εντός της ημέρας η τελευταία κατάθεση ενώ πιθανόν μέχρι την άλλη εβδομάδα ο φάκελος της να δοθεί στη Νομική Υπηρεσία.