Aποχωρεί από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η Αρμενία

Aποχωρεί από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η Αρμενία

Η Αρμενία αποσύρθηκε από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision λόγω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την ήττα στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, το περασμένο φθινόπωρο, ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση.
 

"Τα πρόσφατα γεγονότα, ο λιγοστός χρόνος που απομένει και άλλοι αντικειμενικοί λόγοι καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή της Αρμενίας" ανέφερε το κανάλι Armenie 1 στον λογαριασμό του στο Twitter.
 
Ο δημοφιλής ευρωπαϊκός διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί τον Μάιο στην Ολλανδία, τη νικήτρια του 2019.
 
Η Αρμενία περνάει μια δύσκολη περίοδο μετά την ήττα της από το Αζερμπαϊτζάν για τον έλεγχο του αυτονομιστικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αναγκάστηκε να δεχτεί μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε με την παρέμβαση της Μόσχας. Με τη συμφωνία αυτή απώλεσε μεγάλα τμήματα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και αζέρικων ζωνών τις οποίες ήλεγχε εδώ και περίπου 20 χρόνια και αποτελούσαν μια "ασπίδα ασφαλείας" γύρω από τον θύλακα.
 
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για προδοσία. Οι διαδηλώσεις εντάθηκαν από την περασμένη εβδομάδα, αφότου το γενικό επιτελείο στρατού ζήτησε την παραίτηση του Πασινιάν.
 
Το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ είχε και πάλι προκαλέσει αναταράξεις στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2016, όταν η εκπρόσωπος της Αρμενίας Ιβέτα Μουκουτσιάν εμφανίστηκε με τη σημαία των αυτονομιστών, προκαλώντας την οργή των διοργανωτών. Το 2012 η Αρμενία μποϊκοτάρισε τον διαγωνισμό που εκείνη τη χρονιά φιλοξενήθηκε στο Αζερμπαϊτζάν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE