ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στ. Κυριακίδου: Κλειδί η ασφάλεια των εμβολίων και προτεραιότητα για την Κομισιόν

Στ. Κυριακίδου: Κλειδί η ασφάλεια των εμβολίων και προτεραιότητα για την Κομισιόν

«Η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη στα εμβόλια είναι το κλειδί για τους εμβολιασμούς και  η προτεραιότητα της Κομισιόν ήταν πάντοτε η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα οποιουδήποτε εμβολίου COVID-19 που έχει εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ», δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, μετά το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο COVID-19 AstraZeneca


Όπως σημειώνει η Επίτροπος σε δήλωση που εξέδωσε την Πέμπτη μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ η ΕΕ έχει διασφαλίσει ότι «όλα τα εμβόλια, πριν από τη χορήγηση, περνάνε από τον αυστηρό και ανεξάρτητο έλεγχο ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».

«Αυτό ήταν ανέκαθεν αδιαπραγμάτευτο για εμάς», τονίζει.

«Η υπό όρους άδεια κυκλοφορίας της ΕΕ απαιτεί επίσης ένα ισχυρό σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης για να διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα που σχετίζεται με τα φάρμακα, όσο σπάνιο και αν είναι», αναφέρει.

«Όπως έχει δηλώσει με σαφήνεια ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σήμερα, τα οφέλη του εμβολίου στην καταπολέμηση της COVID-19 εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων παρενεργειών», τονίζει. 

«Είναι ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο που συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες αντιμετώπισης των επιπτώσεων της COVID-19 και των πολύ σοβαρών κινδύνων για την υγεία μιας μόλυνσης», σημειώνει η Επίτροπος. 

«Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα μας για να θέσουμε ένα διαρκές τέλος στην πανδημία και πρέπει όλοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η αυστηρή παρακολούθηση της ασφάλειας συνεχίζεται ως μέρος της διαδικασίας φαρμακοεπαγρύπνησης της ΕΕ», αναφέρει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top