ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αριθμοί ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφονται παγκοσμίως, θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Βραζιλία

Αριθμοί ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφονται παγκοσμίως, θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Βραζιλία

Μεγάλοι αριθμοί ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφονται παγκοσμίως, με την Βραζιλία να έχει και πάλι τραγικό ρεκόρ θανάτων από τον Covid 19.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 20.472 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.755.225, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, άλλοι 157 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 75.780 νεκρούς ως εδώ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ένα νέο τραγικό ρεκόρ αριθμού θανάτων εξαιτίας της Covid-19, με 3.650 ανθρώπους να υποκύπτουν στην νόσο τις τελευταίες 24 ώρες, τρεις μόλις ημέρες μετά το ξεπέρασμα του ορίου των 3.000 ημερήσιων θανάτων, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα βρίσκεται εκτός κάθε ελέγχου. Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης πριν ένα χρόνο, συνολικά 307.112 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Εν μέσω πολλών προβλημάτων και καθυστερήσεων στην εκστρατεία εμβολιασμού, έλλειψης εθνικού συντονισμού και της επικράτησης του πιο μολυσματικού, και πιο θανατηφόρου, παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αμαζονία η Βραζιλία του Ζαίχ Μπολσονάρου ζει τη χειρότερη περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Περίπου 84.245 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ένα υψηλό ποσοστό που επιβεβαιώνει την δεινή επιδημιολογική κατάσταση. Η χώρα κατέγραψε πάνω από 100.000 ημερήσιες μολύνσεις Covid-19 για πρώτη φορά την Πέμπτη. Πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο. Μετά από παραπάνω από δύο μήνες, μόλις το 6% των 212 εκατομμυρίων Βραζιλιάνων έχει λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και 2% και τις δύο δόσεις.

Στη χώρα χρησιμοποιούνται μόνο δύο εμβόλια, το AstraZeneca και το CoronaVac από το κινεζικό εργαστήριο Sinovac. Χθες, οι αρχές της Πολιτείας του Σάο Πάολο και στη συνέχεια της Μπραζίλιας ανακοίνωσαν πολλά υποσχόμενες προκλινικές δοκιμές για ορισμένα 100% βραζιλιάνικα εμβόλια, τα οποία θα επιτρέψουν την επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού.

ΙΝΔΙΑ

Η Ινδία επιβεβαίωσε 62.258 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό περιστατικών να φθάνει τα 11.908.910, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας της χώρας. Ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την Covid-19 έφθασε τους 161.240, ενώ 291 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Πάνω από 11,29 εκατ. άνθρωποι έχουν αναρρώσει στην Ινδία από τότε που ξέσπασε η πανδημία. Μία ημέρα νωρίτερα, η χώρα ανακοίνωσε 59.118 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 257 θανάτους. Η Ινδία είναι στη τρίτη θέση σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, ακολουθώντας τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, με πάνω από 30,15 εκατ. και 12,4 εκατ. ασθενείς COVID-19, αντίστοιχα.

ΜΕΞΙΚΟ

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 651 ακόμη ασθενείς εξαιτίας της Covid-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 200.862 νεκρούς. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 5.303 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τα επαληθευμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.219.845. Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει πως στην πραγματικότητα οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πολύ υψηλότεροι απ` ό,τι καταγράφεται επίσημα, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ, ενώ δεν πάνε όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

ΠΕΡΟΥ

Το Περού ανακοίνωσε χθες ότι καταγράφηκαν σχεδόν 12.000 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός περιστατικών στους 12 μήνες της επιδημίας. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 11.919 επιβεβαιωμένα περιστατικά καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, το οποίο ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων σε 1.512.384 από τότε που εμφανίστηκε η Covid-19 στο Περού. Κατά τη διάρκεια του ίδιου 24ωρου, καταγράφηκαν 201 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19, με τον συνολικό τους αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 51.032, σύμφωνα με το Υπουργείο. Σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις, είναι η δεύτερη φορά που ο ημερήσιος αριθμός τους στο Περού ξεπερνά τις 11.000.

Το Περού βρίσκεται αντιμέτωπο με το δεύτερο κύμα της επιδημίας. Οι μολύνσεις έχουν εκτοξευθεί από τις αρχές Ιανουαρίου, ύστερα από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ο εμβολιασμός, που ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου, προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω έλλειψης δόσεων εμβολίων, που η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να αποκτήσει. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του 2021 περίπου 24,5 εκατ. άνθρωποι επί συνολικού πληθυσμού 32 εκατ. κατοίκων. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε lockdown για τη Μεγάλη Εβδομάδα του καθολικού Πάσχα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα καταστήματα θα είναι κλειστά ενώ θα ανασταλούν οι εμπορικές πτήσεις και οι χερσαίες συγκοινωνίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top