ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι πιθανές χαλαρώσεις που έρχονται - Σε πρώτο πλάνο SMS και σχολεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι πιθανές χαλαρώσεις που έρχονται - Σε πρώτο πλάνο SMS και σχολεία

Μπορεί πλέον να θεωρείται κλισέ όμως κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα εικοσιτετράωρα για τις αποφάσεις που αφορούν τις ενδεχόμενες χαλαρώσεις και την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου λοιπόν, καταρτίζεται πλάνο με ασκήσεις επί χάρτου με σκοπό την ομαλή μετάβαση στο επόμενο στάδιο. Τα μάτια της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας βρίσκονται καρφωμένα στα ημερήσια επιδημιολογικά δεδομένα καθώς είναι λεπτή η γραμμή που χωρίζει την σταθεροποίηση από το απευκταίο πισωγύρισμα.

Οι κυριότερες εξ'αυτών αφορούν κυρίως την επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια με φυσική παρουσία καθώς και την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων στην επαρχία Λεμεσού με ισχύ από τις 2 Απριλίου. Από τα όσα έχουν τεθεί επί τάπητος το σενάριο αυτό φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες χωρίς ωστόσο να αποκλείονται ανατροπές της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν να συμβαίνουν ανατροπές.

Σε συνάρτηση με το άνοιγμα της εκπαίδευσης ενδέχεται να επέλθει και μικρή χαλάρωση στο μέγιστο αριθμό των μαθητών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε φροντιστήρια με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 6. 

Πέραν των όσων αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης μικρές χαλαρώσεις ενδέχεται να επέλθουν και σε άλλους τομείς όπως τα γυμναστήρια αλλά και θέατρα/σινεμά. Στόχος είναι σταδιακά να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν σε εσωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία τους.

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν... πάει πουθενά, κάτι που αφορά τουλάχιστον το πρώτο δεκαπενθήμερο Απριλίου.

Η 'μεγάλη μάχη' αναμένεται να δοθεί για τα μηνύματα στο 8998 και τις κατ'εξαίρεση μετακινήσεις αφού σε αυτό τον τομέα δε φαίνεται να υπάρχει σύγκληση απόψεων. Τα τρία σενάρια αφορούν την παραμονή των 2 SMS, την αύξηση τους σε 3 ή την κατάργηση τους με τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας να παρουσιάζονται διχασμένα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top