Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας
Σε τροχιά ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Κύπρου και Γαλλίας βρίσκεται η Λευκωσία, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι οι πληροφορίες για το επικείμενο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων της Λεμεσού με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών και παιδιών «είναι κάτι που μας ευχαριστεί και μας ικανοποιεί, αρκεί αυτό να γίνεται μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας».
Όπως σημείωσε, η ΠΟΕΔ πολλές φορές εισηγήθηκε μέτρα που θα βοηθήσουν ως προς αυτή την κατεύθυνση.
«Για παράδειγμα, η έγκαιρη αντιμετώπιση των αλυσίδων μετάδοσης είναι εφικτή μέσα από το κλείσιμο τμημάτων ή/και σχολείων εκεί και όπου χρειάζεται. Αναμένουμε λοιπόν οι εισηγήσεις μας, έστω και τώρα, να εισακουστούν γιατί θεωρούμε ότι θα συμβάλουν ουσιαστικά στο να κρατηθεί η πανδημία μακριά από τα σχολεία και να συνεχίσει η εκπαίδευση των παιδιών μας με φυσική παρουσία. Αυτό άλλωστε επιθυμούν όλοι: εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις