Πληροφορίες για τον άνδρα που «έσβησε» στο Νοσοκομείο Λεμεσού – Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Πληροφορίες για τον άνδρα που «έσβησε» στο Νοσοκομείο Λεμεσού –  Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Τον θάνατο ενός ατόμου από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 261, καθώς και 705 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται σε 1,33%.

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε γυναίκα, ηλικίας 88 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 261, εκ των οποίων 173 άντρες (66%), και 88 γυναίκες (34%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια , συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 193 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 45 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 22 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερεις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 19 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(57 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

51

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Λευκωσίας

(57 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

26

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

5

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

26 (4 εκτός αναπνευστήρα)

Λεμεσού

(49 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

43

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6

Λάρνακας

(12 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

12

Πάφου

(15 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

13

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

2

Μακάρειο

(3 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

3

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης αναλύει τις θέσεις του, σε ότι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τον ΔΗΣΥ. Απαντά σε όσους έφυγαν από τους κόλπους του ΔΗΣΥ και προσχώρησαν στο ΕΛΑΜ, λέγοντας πως καλύτερα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, παρά να έχουμε κάποιους που είναι λίγο εντός, λίγο εκτός.

BEST OF TOTHEMAONLINE