ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις Κυπρίων που βίωσαν το ρατσισμό λόγω διαφορετικότητας τους –«Καθυστερημένος», «τέρας», «σσιυλλόστραβη» (βίντεο)

Οι συγκλονιστικές εξομολογήσεις Κυπρίων που βίωσαν το ρατσισμό λόγω διαφορετικότητας τους –«Καθυστερημένος», «τέρας», «σσιυλλόστραβη» (βίντεο)

 Τα δικά τους βιώματα και την άσχημη αντιμετώπιση που έτυχαν από ανθρώπους λόγω της διαφορετικότητας τους διηγήθηκαν σήμερα συνάνθρωποι μας, της διπλανής πόρτας στο πλαίσιο εκδήλωσης στις Φυλακές με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών διοργάνωσε στις Φυλακές, μικρή εκδήλωση, όπου μοναδικοί άνθρωποι – έγκλειστοι και ελεύθεροι – διαφορετικοί αλλά ίσοι, μοιράστηκαν μεταξύ τους τα κοινά και διαφορετικά χαρακτηριστικά τους, τη μοναδικότητά τους, καθώς και τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με τον ρατσισμό και ανελέητο ψυχολογικό και λεκτικό εκφοβισμό που υπέστησαν και συνεχίζουν να βιώνουν λόγω της μοναδικότητας τους, η οποία δυστυχώς δεν τυγχάνει σεβασμού από όλους τους συνανθρώπους μας, στην ελεύθερη κοινωνία. Παράλληλα, τα θετικά μηνύματα από την εκδήλωση ήταν η εσωτερική δύναμη που άντλησαν οι συμμετέχοντες από όλο αυτό.

Οι φιλοξενούμενες του Τμήματος Φυλακών, Μαρία Λοίζου, Στέλλα Μιχαήλ και Νικολέττα Λειβαδιώτη, τιμήθηκαν από την Διευθύντρια των Φυλακών, η οποία τις ευχαρίστησε για τα μαθήματα ζωής που δίνουν καθημερινά, καθώς και της εσωτερικής δύναμης που εμπνέουν συμβάλλοντας στην αναθεώρηση της κοσμοθεωρίας όλων μας.

Μηνύματα προς την κοινωνία έστειλαν και οι κρατούμενοι, Γρηγόρης, Ιορδάνης και Adeoye, μεταφέροντας τις δικές τους ιστορίες, και έξι διαφορετικοί άνθρωποι φώναξαν όχι στις διακρίσεις, τον εκφοβισμό και την ταμπελοποίηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top