ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Σημαντική η συνεργασία οργανώσεων – πολιτείας για αντιμετώπιση θεμάτων υγείας

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Σημαντική η συνεργασία οργανώσεων – πολιτείας για αντιμετώπιση θεμάτων υγείας

Συνάντηση, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το πρωί σήμερα, της οποίας εξήρε τη συμβολή για την εισαγωγή του ΓεΣΥ και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας πολιτείας-οργανώσεων, για αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας.

 
Η συνεργασία Πολιτείας – Συνδέσμων, που ενδιαφέρονται για πάσχοντες συνανθρώπους μας, «δεν είναι παρά, όταν υπάρχει και ευήκοον ους, μια δημιουργική καθόλα προσπάθεια, έτσι ώστε αποτελεσματικά η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τα θέματα υγείας του καθενός», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Ως αποτέλεσμα της άριστης οργάνωσης που διαθέτετε, είπε στη συνέχεια, «έγινε κατορθωτό η Πολιτεία να επιδείξει εντονότερο ενδιαφέρον για χρόνια πάσχοντες, να μεριμνήσει έτσι ώστε με κάθε τρόπο να δοθεί κάθε αρωγή και αυτό χάρη και στη δική σας συνεργασία.
 
«Πάντοτε με τις εισηγήσεις σας, έναν ήπιων τόνων διάλογο που έθετε τεκμηριωμένα τα προβλήματα, έγινε κατορθωτό να είμαστε σε θέση να εξετάζουμε τα θέματα με σημαντική θετική αντιμετώπιση», είπε.
 
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανάφερε ότι «ήταν η δική σας συνεργασία, την ίδια ώρα, που ενθάρρυνε και έδωσε το δικαίωμα στην Πολιτεία να προχωρήσει στη σημαντικότερη, μια επαναστατική, μεταρρύθμιση, αυτή της εισαγωγής του ΓεΣΥ, που από το 2019 αντιμετωπίζει πλέον το σύνολο του λαού, τον κάθε πολίτη με δαπάνες που το 2020 ανέρχονταν σε 780 εκ. και το 2021 θα φτάσουν το 1 δις 250 εκ.»
 
Φανταστείτε, είπε συνεχίζοντας, «εάν δεν υπήρχε το ΓεΣΥ πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, πόσο αποτελεσματικοί θα ήμασταν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, όταν μέχρι σήμερα 30 τόσες χιλιάδες των χρόνιων πασχόντων έχουν εμβολιαστεί ή τους προτάθηκε ο εμβολιασμός και μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα εμβολιαστεί το σύνολο τους».
 
Υπάρχουν ακόμα προβλήματα, έχουμε σημαντικά επενδύσει, τριπλασιάστηκε το 2019 ο προϋπολογισμός όσον αφορά τους ιατρικούς εξοπλισμούς των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το 2021 συνεχίζουμε δυναμικά να στηρίζουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια και ευελπιστώ με την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είμαστε σε θέση να δώσουμε και ποιοτικότερες ακόμα υπηρεσίες υγείας σε όλους ανεξαίρετα τους ασθενείς, πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη «της Πολιτείας, τη δική μου προσωπικά, αλλά και του Υπουργού Υγείας για την άψογη συνεργασία που έχουμε». 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top