Ευελιξία από τις δύο πλευρές στο Κυπριακό ζητά η Μόρτον μετά από συνάντηση με Τατάρ

Ευελιξία από τις δύο πλευρές στο Κυπριακό ζητά η Μόρτον μετά από συνάντηση με Τατάρ

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε στα κατεχόμενα η αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Γειτονιά Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Γουέντι Μόρτον κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής στην Κύπρο.


Με ανάρτησή της στο Twitter μετά από τη συνάντηση επανέλαβε πως η χώρα της είναι «πλήρως υποστηρικτική» των επερχόμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό τα  Ηνωμένα Έθνη και «ενθαρρύνει αμφότερες τις πλευρές να προσεγγίσουν (τις συνομιλίες) με ευελιξία».

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Τατάρ υπογράμμισε ότι μια λύση «θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο και θα τερματίσει την τουρκοκυπριακή απομόνωση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE