ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα θα γνωστοποιηθεί η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων, είπε ο ΥΠΠΑΝ

Σήμερα θα γνωστοποιηθεί η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων, είπε ο ΥΠΠΑΝ

Σήμερα θα γνωστοποιηθεί η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις του.  

Ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα στον Στρόβολο, όπου παραδόθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός στη Διεύθυνση του Σχολείου.
 
Κληθείς να σχολιάσει, μετά από την επίσκεψη, ότι σήμερα αναρτάται η ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων και ερωτηθείς αν λήφθηκαν τα δεδομένα της χρονιάς που προηγήθηκε για την ύλη αυτή, ο κ. Προδρόμου είπε ότι σήμερα θα γνωστοποιηθεί με ανάρτηση το τι θα είναι προς εξέταση, η ύλη των εξετάσεων, και αυτό που είχαν πει από την αρχή είναι ότι εξετάζεται ότι έχει διδαχθεί.
 
«Και λαμβάνεται μάλιστα υπόψιν ότι η φετινή σχολική χρονιά δεν ήταν μια κανονική χρονιά. Άρα, λοιπόν, έγινε προσαρμογή. Ενδεχομένως, η ύλη είναι λιγότερη από ό,τι το μέγιστο που προβλέπεται στα προγράμματα και νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά να προετοιμαστούν από τώρα. Οι εξετάσεις ουσιαστικά ξεκινούν στο τέλος Μαΐου και στο πρόγραμμα των εξετάσεων έχει γίνει και εκεί μια μικρή προσαρμογή, ούτως ώστε τα παιδιά να μπορέσουν απρόσκοπτα να πάρουν το απολυτήριο τους, αλλά και να διεκδικήσουν θέση στα πανεπιστήμια», σημείωσε.
 
Όπως είπε, «θα δούμε και θα δουν οι ενδιαφερόμενοι την ύλη. Αναλόγως των μαθημάτων έχει προσαρμοστεί και φυσικά η ύλη είναι μειωμένη για την εξέταση».
 
Ερωτηθείς τι γίνεται με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ιχνηλάτησης αλλά και αυτό των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το θέμα ακριβώς των Παγκυπρίων Εξετάσεων, δηλαδή με ποιο τρόπο θα δώσουμε την ευκαιρία σε όλους και όσοι ενδεχομένως να είναι στενές επαφές και όσοι ακόμα κι αν έχουν προσβληθεί, εφόσον μπορούν να κάνουν την εξέταση, να μη το στερηθούν.
 
«Αυτό είναι που επιδιώκουμε. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε οριστικές λύσεις. Συζητάμε με τους ειδικούς, με τους εμπειρογνώμονες. Πρέπει να βρούμε και θα βρούμε τον τρόπο. Και στις προηγούμενες παγκύπριες εξετάσεις, το καλοκαίρι του 2020, αυτό συνέβη. Βέβαια φέτος ο πληθυσμός είναι περισσότερος βεβαρημένος σε επαφές και κρούσματα. Άρα, λοιπόν πρέπει να βρούμε τις προσαρμοσμένες λύσεις και θα τις βρούμε. Θα ανακοινωθούν αρκετά σύντομα», σημείωσε.
 
Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν με το πρωτόκολλο και τις οδηγίες ιχνάλητησης που υπήρχαν μέχρι τώρα.
 
«Συζητάμε, συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Υγείας και με την Συμβουλευτική Επιτροπή για να επιφέρουμε εκεί όπου είναι δυνατό κάποιες αλλαγές, που μπορεί να μας πουν ότι θα βοηθήσουν. Προς το παρόν όμως ισχύει το πρωτόκολλο, που ίσχυε και προηγουμένως και αυτό ελπίζω να εφαρμόζεται παγκύπρια σε όλα τα σχολεία, γιατί δεν χρειάζεται αυτή την περίοδο καμία αναταραχή. Είναι οι τελευταίες εβδομάδες. Είναι με μεγάλες προσπάθειες που μπορέσαμε να λειτουργήσουν ξανά με φυσική παρουσία, για παράδειγμα τα Γυμνάσια. Δεν μένει πολύς χρόνος. Πρέπει να τον αξιοποιήσουμε. Αν υπάρξουν τυχόν αλλαγές όπως πάντοτε θα ανακοινωθούν και θα δοθούν οδηγίες στα σχολεία», συμπλήρωσε.   
 
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα
 
Όσον αφορά την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα, ο κ. Προδρόμου είπε ότι υλοποιώντας τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, «έχουμε παραλάβει και διανέμονται αυτές τις μέρες στα σχολεία 3.555 συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών , με τις οποίες θα εξοπλιστούν όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης».
 
«Με την εμπειρία της ταχείας ανάπτυξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και του σχεδίου για την μόνιμη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία, ακολουθεί το μεγαλύτερο σχέδιο για να έχουμε 6.600 ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας. Θα προστεθεί επομένως και άλλος εξοπλισμός στα σχολεία», πρόσθεσε.
 
Η Κυβέρνηση, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, έχει εγκρίνει και υλοποιεί δαπάνη 2,2 εκατομμυρίων για αυτές τις περίπου 3,5 χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έρχονται τώρα, και άλλα 11,4 εκατομμύρια που εγκρίθηκαν από τον Αύγουστο για το μεγάλο σχέδιο «που υλοποιούμε μαζί με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας, Ψηφιακής πολιτικής».
 
«Τα κομπιούτερ θα πάνε σε όλα τα σχολεία. Είναι πλέον απαραίτητο να εξοπλίσουμε πλήρως τα σχολεία. Να καλύψουμε Δημοτικά Σχολεία, που μπορεί να μην είχαν μέχρι τώρα συσκευές, αλλά και να αντικατασταθούν εκεί όπου χρειάζεται συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας με σύγχρονους σημερινούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές», σημείωσε.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε, παράλληλα, ότι θα τρέξει και το σχέδιο που έχει εγκριθεί πρόσφατα, πριν από λίγο καιρό από το Υπουργείο Παιδείας, «για να ενθαρρύνουμε και να ενισχύσουμε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν και τις προσωπικές τους συσκευές για σκοπούς διδασκαλίας».
 
«Το θέμα είναι από τούδε και εις το εξής να ολοκληρώσουμε την ψηφιακή ενσωμάτωση της διδασκαλίας, όχι μόνο σε περίπτωση πανδημίας και αναγκαστικά εξ αποστάσεως λειτουργίας, αλλά και στη μόνιμη λειτουργία της εκπαίδευσης, να αξιοποιηθεί η ψηφιακή τεχνολογία. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες για να αξιοποιηθούν τα ταλέντα, το μεράκι και των εκπαιδευτικών μας αλλά και όλων των παιδιών», συμπλήρωσε.  
 
Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι το Σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα είναι ένα μικρό σχολείο σε αριθμό παιδιών, «αλλά είναι από τα σχολεία που χρειάζονται την προσοχή μας, αφού είναι και ένα σχολείο στο Δίκτυο Κοινωνικής Δράσης και βεβαίως ο αριθμός των παιδιών δεν αλλάζει τα δεδομένα, πρέπει παντού να υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι είναι πλέον απαραίτητοι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top