ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για τις πολιτογραφήσεις δόθηκε στις δηλώσεις των Βουλευτών

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για τις πολιτογραφήσεις δόθηκε στις δηλώσεις των Βουλευτών

Οι αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες για προεκλογικές σκοπιμότητες, που επικράτησαν κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής  για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις για την επένδυση της Αγίας Νάπας,  συνεχίστηκε και στις δηλώσεις των Βουλευτών που έγιναν μετά τη συνεδρία.

 
Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι οι προεκλογικές σκοπιμότητες καλά κρατούν και τίθενται πάνω από το συμφέρον του τόπου. Πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου δόθηκαν απαντήσεις και κατατέθηκαν γνωματεύσεις, αλλά η συγκεκριμένη Κοινοβουλευτική Επιτροπή συνεχίζει εσκεμμένα και αντιδεοντολογικά να στήνει λαϊκά δικαστήρια, να παραγνωρίζει θεσμούς και να λοιδορεί πρόσωπα και καταστάσεις, στοχοποιώντας επενδύσεις.
 
Το γεγονός και μόνο ότι η συζήτηση εστίασε μόνο στις 5 πολιτογραφήσεις  από τις 221 τεκμηριώνει του λόγου το αληθές, είπε πως αν πραγματικά ο στόχος είναι να εντοπιστούν αυτοί που καταχράστηκαν θέσεις ή έχουν ποινικές ή άλλες ευθύνες πρέπει να αφεθούν οι θεσμοί να κάνουν τη δουλειά τους μακριά από λαϊκισμό και τοξικότητα.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι σε σχέση με τις παράνομες πολιτογραφήσεις της μαρίνας της Αγίας Νάπας επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ότι έχουμε ενώπιον μας ακόμα μία πολιτική απάτη «της Κυβέρνησης της διαπλοκής».
Πρόσθεσε ότι άτομα που δεν είχαν σχέση με την κοινοπραξία χρίστηκαν διευθυντές και μόλις πήραν διαβατήρια έφυγαν από την κοινοπραξία. Είπε πως ενώ η Βουλή ενέκρινε ειδικούς κανονισμούς για τις πολιτογραφήσεις στις 18 Αυγούστου 2020, το Υπουργικό Συμβούλιο 3 ημέρες μετά δεν τους εφάρμοσε επειδή εφαρμόζοντας τους δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει «τους πελάτες του δικηγορικού γραφείου Νίκου Αναστασιάδη».
 
Περαιτέρω ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ενώ στη Βουλή οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Νομικής Υπηρεσίας υποσχέθηκαν πως όταν εγκριθούν οι κανονισμοί θα εφαρμόζονται για την εξέταση όλων των αιτήσεων, όταν αυτοί εγκρίθηκαν για το λόγο που προανέφερε, «πέταξαν του κανονισμούς στον κάλαθο των αχρήστων».
 
«Ένα μήνα μετά που τους πιάσαμε στα πράσα με την ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υφυπουργείο Τουρισμού μαγείρεψαν νομικές γνωματεύσεις που δεν υπήρχαν όταν το Υπουργικό Συμβούλιο λάμβανε τις αποφάσεις για τις παράνομες πολιτογραφήσεις της μαρίνας της Αγίας Νάπας», συνέχισε.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε επίσης ότι στην περίπτωση της Μαρίνας της Αγίας Νάπας ενώ οι αιτητές καθυστέρησαν να υποβάλουν τα στοιχεία που απαιτούσε η αίτηση τους, δύο μήνες μετά που τα υπέβαλαν εκδόθηκαν διαβατήρια και συμπλήρωσε ότι «είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε εύνοια των πελατών του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου και πρόδηλη παρανομία και αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν όλα αυτά συνιστούν πολιτική απάτη, ή απλή απάτη».
 
Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι για 3 ολόκληρα χρόνια προειδοποιούσαμε. Πρόσθεσε πως είναι φανερό ότι στην Κυβέρνηση δεν περίμεναν να γίνουν «τσακωτοί», αλλά συνέχισε δεν μπορεί σήμερα να θέλουν να μας κάνουν συνένοχους και να απαιτούν τη σιωπή μας υπό τον κίνδυνο της επί παραβάσει διαδικασίας. Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις και είναι προφανές ότι η Βουλή νομοθετούσε με γνώμονα να επανέλθει τάξη και η Κυβέρνηση προχωρούσε ακάθεκτη σε πολιτογραφήσεις.   
 
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας είπε ότι η διατήρηση της σύγκρουσης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή στο θέμα των πολιτογραφήσεων δεν βοηθά κανένα. Πρόσθεσε ότι δεν βοηθά να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια, να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν και να διορθωθούν λάθη, παραλείψεις ή στρεβλώσεις. Είπε επίσης ότι η θέση της Αλληλεγγύης είναι ξεκάθαρη πως πρέπει να καθαρίσει το στάβλος των πολιτογραφήσεων, να ανακληθούν όσα διαβατήρια δόθηκαν παράνομα και να τιμωρηθούν όσοι εγκλημάτησαν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης αναφερόμενος στις εξηγήσεις που έδωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Γενικός Εισαγγελέας στην Επιτροπή Ελέγχου για τις πολιτογραφήσεις που έγιναν μετά την ψήφιση του νόμου και των κανονισμών, είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων και ο ίδιος που ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα από το 2008, νιώθουν απογοήτευση καθώς φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του θέματος, ούτε τη ζημιά που έχουν προκαλέσει το καλό όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, ούτε και πόσο ευνόησαν ορισμένους με το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top