ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Mας έφεραν ένα χέρι μαυρισμένο,νεκρό» Ο γιατρός που έκανε τη μεταμόσχευση στο χέρι του 17χρονου μιλά στο ΤοΤhemaOnline

«Mας έφεραν ένα χέρι μαυρισμένο,νεκρό»  Ο γιατρός που έκανε τη μεταμόσχευση στο χέρι του 17χρονου μιλά στο ΤοΤhemaOnline

Ούτε και ο γιατρός που ανέλαβε να σώσει το χέρι του άτυχου 17χρονου δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα σε τελετή γάμου στην κοινότητα Αρεδιού, στην οποία το έχουν ως έθιμο να ρίχνουν πυροβολισμούς στον αέρα για να γιορτάσουν.

Ο νεαρός που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και κινδύνευε  με ακρωτηριασμό νοσηλεύεται μετά από νέα επέμβαση σε πολυκλινική της Λεμεσού με τους θεράποντες ιατρούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, αφού το μόσχευμα τις πρώτες ώρες ανταποκρίνεται θετικά, ενώ υπάρχει καλή ροή αίματος στο χέρι.

Διαβάστε τι δήλωσε στο ΤοΤhemaOnline.com ο Δρ. Κρίστιαν Φεσσάς:

«Η επέμβαση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου πέτυχε. Επισκέφθηκα ξανά σήμερα το πρωί τον ασθενή και διαπίστωσα ότι η ροή του αίματος ήταν καλή, αλλά οι πρώτες 24 ώρες είναι καθοριστικές για να ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο

Θα εισέλθει ξανά στο χειρουργείο αύριο για καθαρισμό των πληγών, ενώ θα υπάρξει επανορθωτική χειρουργική τις επόμενες 4-5 μέρες. Από την στιγμή που κόπηκαν οι φλέβες και οι αρτηρίες από το χέρι, ήταν σαν ακρωτηριασμένο, το χέρι ήταν σαν ξένο σώμα στο κορμί του 17χρονου, μας το έφεραν μαυρισμένο εδώ στην Πολυκλινική ήταν τα λόγια του Πλαστικού Χειρούργου που ανέλαβε το δύσκολο έργο της μεταμόσχευσης.

Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος νεαρός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όμως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, αφού οι γιατροί εκεί πρότειναν τον ακρωτηριασμό του χεριού του νεαρού,  μεταφέρθηκε στην σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λεμεσού όπου τον ανέλαβε η ομάδα της πολυκλινικής με τον Δρ. Κρίστιαν Φεσσά, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο ανέλαβε παρόμοιο περιστατικό και συγκεκριμένα του μικρού Κλεόπα που έχασε τους γονείς και την αδερφή του στην οικογενειακή τραγωδία στο Στρόβολο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

-Τα νεότερα της τραγωδίας σε γάμο στο Αρεδιού: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μόνο να του το ακρωτηριάσουμε»

-Τραγωδία στη Λευκωσία: Πυροβολισμοί σε γάμο και πολύ σοβαρός τραυματισμός 17χρονου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top