ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Εργασίας: Η μητέρα κρατά ενωμένη την οικογένεια

Υπ. Εργασίας: Η μητέρα κρατά ενωμένη την οικογένεια

Ευχαριστίες εξέφρασε η Υπουργός Εργασίας Zέτα Αιμιλιανίδου σε όλες τις μάνες για όλα όσα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κυπριακή κοινωνία, τονίζοντας ότι η μητέρα είναι ο άνθρωπος που κρατά ενωμένη τη σύγχρονη οικογένεια.

Σε ομιλία της σε εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιτσερού για τη γιορτή της Μάνας, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι την εποχή που ζούμε η Κύπρια Μάνα καλείται να ανταποκριθεί ισάξια σε όλους τους ρόλους.

Καλείται, ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, “να εξεύρει τρόπους συμφιλίωσης της επαγγελματικής και οικογενειακής της ζωής. Καλείται να επιλύσει προβλήματα που αντιμετωπίζει από το γεγονός ότι δεν μπορεί να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά της όλες τις ώρες της ημέρας. Η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής περιλαμβάνει διαστάσεις όπως: στήριξη για φροντίδα παιδιών, ειδικές άδειες, άδεια μητρότητας, ευέλικτα ωράρια εργασίας και άλλα πολλά,” .

Η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διοργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου γίνεται κάθε χρόνο εντονότερη στον τόπο μας, γεγονός που καταδεικνύει τον πολύπλευρο και βαρυσήμαντο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Τοπικές Αρχές στις σύγχρονες κοινωνίες, πρόσθεσε.

Σύμμαχοι των Τοπικών Αρχών είναι οι εθελοντές του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Μιτσερού, οι οποίοι εργάζονται αθόρυβα και με ζήλο δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για την κοινωνία και τους συμπολίτες τους και έχουν επιτύχει τη λειτουργία τριών προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας: «Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων» η οποία παρέχει 24ωρη φροντίδα, «Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού» και «Κέντρου Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών» παρέχοντας διημερεύουσα φροντίδα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Το 2014, το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Μιτσερού έλαβε οικονομική στήριξη συνολικού ύψους €36.000 για κάλυψη μέρους των λειτουργικών δαπανών των τριών προαναφερθέντων προγραμμάτων, κατέληξε η Υπουργός Εργασίας στο χαιρετισμό της.

Την ομιλία της Υπουργού διάβασε Ανώτερη Λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top