ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η διαδικασία του επόμενου ανοίγματος και το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η διαδικασία του επόμενου ανοίγματος και το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown

Μειώνονται τα κρούσματα τις τελευταίες 2-3 μέρες, ωστόσο η κατάσταση στα νοσηλευτήρια συνεχίζει να είναι «ασφυκτική».

Μπορεί να μπήκαμε σε τρίτο locodown, ωστόσο οι εκτιμήσεις των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, λένε πως δεν θα δούμε αποτελέσματα τώρα, αλλά σε δυο με τρεις εβδομάδες όταν θα αρθούν τα μέτρα, δεδομένου ότι όλα κυλήσουν ομαλά.

Την ίδια ώρα πονοκέφαλος επικρατεί και με νέα Ινδική μετάλλαξη του ιού, η οποία εντοπίστηκε στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να έρθει και στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα, επικρατεί μια ανησυχία στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες θα εκμεταλλευτούν τον εκκλησιασμό για να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, μετά την αλλαγή που προέκυψε στο διάταγμα, στην οποία δεν χρειάζεται η αποστολή SMS για τους πιστούς που θα πάνε στην εκκλησία.

Στο πιο πάνω ζήτημα δηλώσεις έκανε το μέλος της επιστημονικής ομάδας Δρ. Ζωή Δωροθέα-Πανά, αναφέροντας πως: «Το κλειδί είναι καταλάβουμε τι πρέπει να προσέξουμε είτε αν εκκλησιαστούμε είτε αν είμαστε στο σπίτι μας»

Παράλληλα ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης εξήγησε την διαδικασία του επόμενου «unlock», ο οποίος τόνισε πως μετά την 10η Μαίου θα υπάρξουν κάποια περιοριστικά μέτρα για 1 -2 εβδομάδες και μετά ανοίγουμε εντελώς: «Αν θέλουμε να ανοίξουμε την 10η Μάιου και να επιστρέψουμε στο επίπεδο που ήμασταν μέχρι χθες πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι για 1-2 εβδομάδες για να περιορίσουμε τον ιό, καθώς θα ανοίξουμε εντελώς».

Υπενθυμίζουμε πως χθες, τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 301. Παράλληλα 611 (ποσοστό θετικότητας: 1,21%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 62,960.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top