Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για συζητήσεις στη Γενεύη

Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για συζητήσεις στη Γενεύη

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νικος Χριστοδουλίδης, είχε, από τη Γενεύη όπου βρίσκεται, τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, τον οποίο ενημέρωσε λεπτομερώς για την εξέλιξη των συζητήσεων στη Γενεύη για το Κυπριακό με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.


Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κυριάκο Κούσιο, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών επαναβεβαίωσε την θέση της Γαλλίας, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και κράτος μέλος της ΕΕ, για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Όπως σημείωσε ο κ. Κούσιος, σε γραπτή δήλωση, οι δυο Υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το πλήρες φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, το μέλλον των οποίων συνδέεται με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Στις 16 και 17 Ιουλίου η συνέχιση του διαλόγου - Βλέπουν «πρόοδο» τα ΗΕ – Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό

Κυπριακό: Στις 16 και 17 Ιουλίου η συνέχιση του διαλόγου - Βλέπουν «πρόοδο» τα ΗΕ – Σήμερα συνεδριάζει το Εθνικό

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την πενταμερή συνάντηση της Νέας Υόρκη, η οποία όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE