ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμούμε τους αγώνες των μητέρων, λέει η Επίτροπος Ισότητας

Τιμούμε τους αγώνες των μητέρων, λέει η Επίτροπος Ισότητας

Τιμούμε τους αγώνες όλων των μητέρων και αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, διεκδικώντας μέσω της συμφιλίωσης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τόσο την απελευθέρωση χρόνου για τις εργαζόμενες μητέρες όσο και την ισότιμη και ισόρροπη συμμετοχή στη διαχείριση των οικογενειακών υποχρεώσεων, δηλώνει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.


«Η μητέρα, διαχρονικά, καλείται να αντεπεξέλθει στους πολλαπλούς και απαιτητικούς ρόλους της καθημερινότητας. Μάνα, σύζυγος, κόρη, εργαζόμενη, μονογονιός. Αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ανατροφής των παιδιών της οικογένειας, τη φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών της και προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να συμφιλιώσει την επαγγελματική και οικογενειακή της ζωή. Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγες και οι μητέρες μονογονιοί, για τις οποίες οι παραπάνω προκλήσεις είναι ακόμη πιο δύσκολες», αναφέρει η κ Αντωνίου στο μήνυμά της το οποίο μεταδίδει το ΓΤΠ.

Η πολιτεία, προσθέτει, «αναγνωρίζοντας τα πιο πάνω σέβεται και προασπίζεται απολύτως τα δικαιώματα των γυναικών στο σύνολό τους, στο πλαίσιο των αρχών και των αξιών της ισότητας των φύλων, αναπτύσσει δράσεις υπέρ των γυναικών, θεσπίζει και εκσυγχρονίζει νομοθεσίες μέσα από τις οποίες προστατεύονται και τα δικαιώματα των γυναικών που φέρουν και την μητρική ιδιότητα».

«Τιμούμε τους αγώνες όλων των μητέρων, τιμούμε την καθημερινότητά τους, αλλά παράλληλα αναγνωρίζουμε και την προσφορά τους και διεκδικούμε, μέσω της συμφιλίωσης της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τόσο την απελευθέρωση χρόνου για τις εργαζόμενες μητέρες όσο και την ισότιμη και ισόρροπη συμμετοχή στη διαχείριση των οικογενειακών υποχρεώσεων», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top