ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους παραγωγικούς τομείς, πρέπει να έχουμε μια λειτουργική Βουλή

Αβέρωφ: Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους παραγωγικούς τομείς, πρέπει να έχουμε μια λειτουργική Βουλή

Με μέλη του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Σήμερα εδώ στην ελεύθερη περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου, στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου, μια περιοχή που πλήγηκε περισσότερο λόγω του τουρισμού από την παγκόσμια υγειονομική κρίση της πανδημίας. Αλλά χάρηκα τους ανθρώπους, τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης της επιχείρησής τους, που μου έδωσαν δύναμη λέγοντάς μου πως παρά τα δύσκολα, ο τομέας της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι έτοιμος για μια δυνατή επανεκκίνηση. Έχοντας ως όπλο την άριστη διαχείριση της πανδημίας, με την άριστη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω πως θα είμαστε δίπλα στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Για να μπορέσουμε όμως και εμείς ως τόπος, για να μπορέσουμε κι εμείς ως κυβέρνηση να συνεχίσουμε βοηθούμε τους παραγωγικούς τομείς, πρέπει να έχουμε και μια λειτουργική Βουλή. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα στον τόπο μας και όχι μέσα από την άρνηση να είμαστε τροχοπέδη σε οτιδήποτε θετικό για τον τόπο μας. Έχουμε την ευλογία της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα ποσό των 4,5 δις για να βελτιωθεί και η ξενοδοχειακή βιομηχανία, να πάρει κονδύλια για εξοικονόμηση ενέργειας, να εισάξουν την πράσινη οικονομία και στους δικούς τους τομείς, να βελτιώσουν το προϊόν τους, έχω τοπικούς άρχοντες, τους δίνεται η δυνατότητα να αντλήσουν κονδύλια για τις σωστές υποδομές.

Όλα τούτα προϋποθέτουν να περάσουν από τη Βουλή μεταρρυθμίσεις. Να περάσουμε τις νομοθεσίες-ομπρέλα για το Ταμείο Ανάκαμψης για να φτιάξουμε την Κύπρο του αύριο. Και το διακύβευμα γίνεται ώρα με την ώρα πιο ξεκάθαρο. Θέλουμε σοβαρότητα έναντι του ανεύθυνου λαϊκισμού, θέλουμε λειτουργική Βουλή έναντι μιας Βουλής-Βαβέλ. Θέλουμε σε αυτόν τον τόπο μας να παίρνουμε αποφάσεις ωφέλιμες για τον τόπο κι όχι από πρωίας μέχρι νυκτός άρνηση.

Να πλήττουμε την εικόνα της χώρας μας και να σκοτώνουμε την οποιαδήποτε προοπτική να πάει ο τόπος μπροστά. Είμαι αισιόδοξος είμαι βέβαιος είμαι σίγουρος, πως ο κόσμος θα αξιολογήσει σωστά, θα ψηφίσει σοβαρότητα για να έχουμε τα οφέλη και του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και της σταθερότητας της χώρας, και καλύτερες μέρες στην οικονομία και στην κοινωνία θα έρθουν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top