ΥΠΑΜ: Νέες συνεργασίες Κύπρου – γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle

ΥΠΑΜ: Νέες συνεργασίες Κύπρου – γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε νέες συνεργασίες με τη Γαλλία και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαραλάμπος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στην τελετή απονομής των πτυχίων – διακριτικών σημάτων στους Οπλίτες απόφοιτους του 81ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στη χθεσινή του επίσκεψη στο αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, όπου όπως ανέφερε «ενημερωθήκαμε εν πλω, ιδίοις όμμασι για τις δραστηριότητες αλλά και τις ικανότητες του. Θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια τόσο το Υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας όσο και τους εδώ συνεργάτες για αυτή την πολύ καλή και στενή συνεργασία».
 
Πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο των αμυντικών συνεργασιών με ξένες χώρες, εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εργαζόμαστε με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας. Προς αυτή την κατεύθυνση η πλατφόρμα θα διευρύνεται και θα συμπεριλαμβάνει κράτη που ασπάζονται το αυτονόητο».
 
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Πετρίδης απάντησε πως «γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle θα είναι στην περιοχή τις επόμενες εβδομάδες και θα προχωρήσουμε σε νέες συνεργασίες».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα υπάρχει οποιαδήποτε άλλη κοινή δράση με το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως «θα υπάρχει κοινή δράση με την Εθνική Φρουρά και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) και διάφορες άλλες ρυθμίσεις, επ' ωφελεία τόσο της Εθνικής Φρουράς και όσων εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Σημείωσε ακόμα ότι η αεροναυτική άσκηση με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών RAFALE, στα πρότυπα της Άσκησης ΤΑΛΩΣ 2021 με τη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς, που θα πραγματοποιηθεί αύριο «είναι μια επανάληψη της ενεργοποίησης της αμυντικής αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας»

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE