ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Jaeger-LeCoultre ξεχωρίζει στο Rare Handcrafts ™ (Métiers Rares®) με τέσσερα εξαιρετικά ρολόγια Reverso One

Η Jaeger-LeCoultre ξεχωρίζει στο Rare Handcrafts ™ (Métiers Rares®) με τέσσερα εξαιρετικά ρολόγια Reverso One

Ως καμβάς για καλλιτεχνική έκφραση, η διπλής όψεως θήκη του Reverso είναι μοναδική στην ωρολογοποιία - μια ευκαιρία για τους τεχνίτες του εργαστηρίου Jaeger-LeCoultre Métiers Rares® (Rare Handcrafts ™) να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην τέχνη της διακόσμησης.


Το 2021, ο Οίκος εισήγαγε τέσσερα νέα λαμπερά μοντέλα Reverso One, που φέρνουν μαζί την υψηλή ωρολογοποιία, την καλλιτεχνική χειροτεχνία και την υψηλή κοσμηματοποιία, δίνοντας μια φρέσκα πινελιά, κομψότητα και γοητεία στη συλλογή. Η δημιουργία αυτών των εξαιρετικών ρολογιών έχει συγκεντρώσει πολλές τεχνικές όπως- σμάλτο, χαρακτική και διαμόρφωση πολύτιμων λίθων - σε μια αξιοσημείωτη συνεργασία μεταξύ εξειδικευμένων τεχνιτών.
Εμπνευσμένη από τα κοσμήματα που φορούσαν τη δεκαετία του 1920, η καλλιτεχνική ομάδα του Jaeger-LeCoultre δημιούργησε τέσσερα εξαιρετικά μοντέλα, εξυμνώντας την ποίηση των λουλουδιών, με δύο μοντέλα σε λευκό χρυσό και δύο σε ροζ χρυσό, το καθένα με σπάνιες χειροτεχνίες σε διαφορετικούς συνδυασμούς.


Η διακριτική κομψότητα του καντράν, δεν είναι πάρα μια υπόδειξη ότι πρόκειται για πραγματικά πολύ πολύτιμα ρολόγια: η λάμψη του λευκού του mother of pearl τονίζεται περισσότερο από τους αριθμούς και τις χρυσές αγκύλες που ορίζουν τις τέσσερις γωνίες του καντράν. H πίσω πλευρά του καντράν, είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην τέχνη και στις διαφορετικές δεξιότητες, όπου πολλοί διαφορετικοί τεχνίτες συνεργάστηκαν σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδικασία κατά τη διάρκεια πολλών εβδομάδων και μηνών. Όταν δουλεύεις πάνω σε τέτοια πολύπλοκα έργα που απαιτούν συνεργασία, το έργο των τεχνιτών πρέπει να ακολουθεί μια αυστηρή σειρά: πρώτα χαρακτική, μετά σμάλτο - το οποίο απαιτεί πολλαπλές στρώσεις χρωστικής σμάλτου για να προσθέσει πλούτο, απόχρωση και οπτικό βάθος. Αφού εφαρμοστεί κάθε στρώση, το σμάλτο πρέπει να ψηθεί για να ρυθμιστεί το χρώμα - μια απαιτητική διαδικασία που διαρκεί πολλές ημέρες. Για να ολοκληρωθεί το κομμάτι, το καντράν διακοσμείται με βερνίκι ή Mother of pearl ή διαμάντια – ανάλογα με το μοντέλο.

Πολύτιμα λουλούδια σε τέσσερις εκδοχές
Λευκά Κρίνα - συμβολίζουν την αγνότητα, την αφοσίωση και την τιμή στη γλώσσα των λουλουδιών - διακοσμούν μια λευκή χρυσή θήκη. Η κενή χρυσή θήκη έχει χαραχθεί ανάγλυφα - μια τεχνική με την οποία το μέταλλο στο φόντο έχει σμιλευτεί, αφήνοντας μόνο το περίγραμμα του λουλουδάτου σχεδίου. Κάθε ένα από τα άνθη είναι πλήρως χαραγμένο στο χέρι, αναπαράγοντας την υφή των πετάλων των κρίνων με πολύ λεπτή λεπτομέρεια. Σε αντίθεση με τους τόνους του λευκού χρυσού, τα φύλλα είναι σμαλτωμένα σε ένα πλούσιο μπλε χρώμα και οι στήμονες σε ανοιχτό μπλε. Για να δημιουργηθεί το γαλάζιο φόντο, πολύ λεπτές φέτες mother of pearl κόβονται στο ακριβές σχήμα και στη συνέχεια τοποθετούνται στη θέση τους. Διαμάντια σε κόκκους διακοσμούν ολόκληρη τη θήκη, ενώ και η κορώνα είναι διακοσμημένη με ένα σετ διαμαντιών.


Ροζ Κρίνα - σύμβολο θαυμασμού και εκτίμησης - συμπληρώνουν τους ζεστούς τόνους μιας ροζ χρυσής θήκης. Μ’ ένα μαύρο λακαρισμένο φόντο που προσφέρει δραματική αντίθεση, τα άνθη είναι σμαλτωμένα σε αποχρώσεις του ροζ, ενώ τα φύλλα είναι στολισμένο με διαμάντια. Το στεφάνι είναι διακοσμημένο με ένα σετ διαμαντιών ενώ διαμάντια σε κόκκους στολίζουν ολόκληρη τη θήκη.


Διατίθενται ακόμη δύο μοντέλα διακοσμημένα πλήρως με διαμάντια: Μωβ Κρίνα (σε ροζ χρυσό) που συμβολίζουν τη γοητεία και το πάθος, και Μπλε Κρίνα (σε λευκό χρυσό) που συμβολίζουν τη χάρη και τη φινέτσα. Σε αυτά τα δύο ρολόγια, τα λουλούδια και τα φύλλα είναι όλα σμαλτωμένα και ολόκληρο το φόντο είναι στολισμένο με διαμάντια - μια απαιτητική τεχνική που χρειάζεται περίπου μία ώρα για να τοποθετηθούν μόνο πέντε ή έξι πέτρες. Μόνο το «στόλισμα» σε κάθε κομμάτι απαιτεί συνολικά 95 ώρες. Το λουλουδάτο σχέδιο ξετυλίγεται γύρω από τη θήκη, από το πίσω μέρος έως τη στεφάνη, με καμπύλες και γωνίες που προσθέτουν υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας στο έργο των τεχνιτών.


Με μια πιο επιμήκη θήκη Reverso One που συμπληρώνει ένα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα σε έντονα χρώματα, αυτά τα νέα ρολόγια αποτελούν μια χαρούμενη έκφραση γυναικείας κομψότητας. Φυσικά, δεδομένης της κυριαρχίας του Οίκου στην τεχνική της ωρολογοποιίας, δεν υπήρξε συμβιβασμός στην κίνηση και το Reverso One Precious Flowers παρουσιάζει το Jaeger-LeCoultre Caliber 846, ένα ορθογώνιο σχήμα που αναπτύχθηκε ειδικά για το Reverso.
Για να φτιαχτεί σε μια έκδοση μόλις 10 κομματιών κάθε μοντέλου, κάθε ένα από αυτά τα μικροσκοπικά έργα τέχνης είναι διακριτικά διαφορετικό - οι λεπτές λεπτομέρειες και οι χρωματικές παλέτες τους είναι το προϊόν της δεξιοτεχνίας κάθε καλλιτέχνη, εκφράζοντας το πάθος και την προσωπικότητά τους, καθώς και την αξιοσημείωτη ικανότητά τους.


Ως ωδή στη θηλυκότητα του 21ου αιώνα, αυτά τα νέα ρολόγια Reverso One εξυμνούν τη υψηλή ωρολογοποιία, την ικανότητα, την καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και την κοσμηματοποιία του Οίκου, ενώ αποτίνουν φόρο τιμής στις γυναίκες που εμπνέουν την Jaeger-LeCoultre καθημερινά.

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ: 22897361

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top