ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητά αποζημιώσεις το Κίνημα Οικολόγων για τις καταστροφές χαλαζοπτώσεων

Ζητά αποζημιώσεις το Κίνημα Οικολόγων για τις καταστροφές χαλαζοπτώσεων

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τον Υπουργό Γεωργίας και τον ΟΓΑ, να επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη καταστροφική χαλαζόπτωση για να δουν το εύρος της καταστροφής και να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες.

Προτείνουμε επίσης όπως η αποζημίωση των αγροτών από τη χαλαζόπτωση να ξεκινήσει από φέτος να γίνεται σε άλλη βάση. Προτείνουμε όπως μέρος της αποζημίωσης να παραχωρείται σε χρήματα και το υπόλοιπο να παραχωρείται από τον ΟΓΑ σε δίκτυα προστασίας της καλλιέργειας από το χαλάζι (όπως γίνεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες) έως ότου καλυφθεί ολόκληρη η έκταση καλλιέργειας των αγροτών.

Με αυτόν τον τρόπο θα διαφυλάξουμε την παραγωγή των αγροτών και θα εξοικονομήσουμε και τα χρήματα του δημοσίου που δίνονται σαν αποζημίωση για τις καταστροφές από χαλάζι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top