ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρόστιμο σε Google και Facebook επειδή δεν λογόκριναν περιεχόμενο

Ρωσία: Πρόστιμο σε Google και Facebook επειδή δεν λογόκριναν περιεχόμενο

Την επιβολή στην αμερικανική εταιρεία Google τριών ξεχωριστών προστίμων, συνολικού ύψους 6 εκατ. ρουβλίων (66.672 ευρώ), επειδή δεν απομάκρυνε περιεχόμενο από την πλατφόρμα της το οποίο η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο, ανακοίνωσε την Τρίτη (25/05) δικαστήριο στη Ρωσία.

Τα πρόστιμα επιβάλλονται εν μέσω μιας ευρύτερης διαμάχης που υπάρχει μεταξύ της Μόσχας και της Google. Η ρωσική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών, προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε τελικά να επιβραδύνει την πλατφόρμα της εταιρείας εντός των συνόρων της, εάν δεν καταφέρει να διαγράψει το απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Ρωσία έχει ήδη επιβάλει μια τιμωριτικού χαρακτήρα επιβράδυνση στην πλατφόρμα του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, επειδή δεν είχε διαγράψει απαγορευμένο περιεχόμενο, ως μέρος της προσπάθειας που κάνει η Μόσχα να ελέγξει τους γίγαντες της Δυτικής τεχνολογίας και να ενισχύσει αυτό που αποκαλεί «κυριαρχία» στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις, όπως απεφάνθη το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας, επιβάλλοντας πρόστιμο 2 εκατ. ρουβλίων για κάθε παράβαση.

Η Google Russia δεν ανταποκρίθηκε αμέσως, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση.

Οι κατηγορίες αφορούν αναρτήσεις, οι οποίες όπως ισχυρίζεται η Ρωσία ενθάρρυναν ανηλίκους να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες από τις αρχές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο, όταν άνθρωποι σε όλη την επικράτεια της Ρωσία βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, μετά την σύλληψη του.

Σήμερα επίσης, το δικαστήριο επέβαλλε στο Facebook, πρόστιμο 26 εκατ. ρουβλίων ρούβλια, (289.301 ευρώ), επειδή δεν διέγραψε περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί απαγορευμένο.

Το Απρίλιο ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλλει τρία ξεχωριστά πρόστιμα στο Twitter ύψους 8,9 εκατ. ρουβλίων (99.030 ευρώ) επειδή δεν διέγραψε απαγορευμένο περιεχόμενο, ενώ για παρόμοιους λόγους είχε επιβληθεί πρόστιμο και στην εταιρεία TikTok.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top