ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Γεμίζουν τα αεροπλάνα οι Κύπριοι - Πόσα ξοδεύουν και πού θα πάνε φέτος

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Γεμίζουν τα αεροπλάνα οι Κύπριοι - Πόσα ξοδεύουν και πού θα πάνε φέτος

Η ευφορία που παρατηρείται σχετικά με τη βελτίωση της επιδημιολογικής μας εικόνας που έχει ως αποτέλεσμα τις χαλαρώσεις και την επαναφορά σε πορεία κανονικότητας αποτυπώνεται πλήρως και στη διάθεση για καλοκαιρινές διακοπές. 

Ο κόσμος προφανώς έχει κουραστεί -πρωτίστως ψυχολογικά- από τα περιοριστικά μέτρα και ότι αφορά την κάθοδο της πανδημίας καταδεικνύοντας έμπρακτα πως χρειάζεται ξεκούραση και αποδράσεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν -κατά τα φαινόμενα- προσφέρεται για διακοπές και εξορμήσεις που θα 'αγγίζουν' αυτές που είχαμε συνηθίσει στην εποχή πρό-πανδημίας. Η πανευρωπαική εμβολιαστική κάλυψη επιταχύνεται και μαζί της χτίζεται το περιβόητο πλέον τείχος της ανοσίας. Μετά από επικοινωνία μας με διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία καταφέραμε να... 'αλιεύσουμε' τις προθέσεις των συμπατριωτών μας ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. 

Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί Κύπριοι που εκμεταλλευόμενοι αφενός τον υδράργυρο που ήδη έχει χτυπήσει 'κόκκινο' από τις αρχές Μαίου αλλά και αφετέρου τα επιχορηγημένα σχέδια του Υφυπουργείου Τουρισμού προτιμούν τις εγχώριες εξορμήσεις. Οι εξαιρετικά ευνοικές τιμές αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που εγγυάται η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας 'σπρώχνουν' αρκετούς συμπατριώτες μας σε ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και καταλύματα τεσσάρων και πέντε αστέρων. 

Από την άλλη όμως, υπάρχουν αρκετοί που δε συμβιβάζονται και επιζητούν το εξωτερικό. Το αρχικό ενδιαφέρον που εκφραζόταν από τις αρχές Μαρτίου για κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων έχει αρχίσει πλέον να μεταφράζεται έμπρακτα και σε κρατήσεις. 

Η Ελλάδα -και κυρίως τα ελληνικά νησιά- συνεχίζει να είναι ο προορισμός που μονοπωλεί το ενδιαφέρον συγκεντρώνοντας τη μερίδα του λέοντος για το φετινό καλοκαίρι. Ακόμη και προ πανδημίας η Ελλάδα απορροφούσε τον κυριότερο όγκο του εξαγώγιμου τουρισμού με τα φετινά δεδομένα να μη διαφοροποιούνται ιδιαίτερα. 

Κέρκυρα, Μύκονος, Ρόδος και Χανιά φαίνεται να οδηγούν την κούρσα των προτιμήσεων με πακέτα που κυμαίνονται από 170 μέχρι και 300 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι και το κόστος αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επιλογή του προορισμού.

Πέραν της Ελλάδας και των νησιών η δεύτερη χώρα που φαίνεται να ενδιαφέρει τους συμπατριώτες μας είναι η Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα Ρώμη και Βενετία αποτελούν πόλο έλξης για τους Κύπριους ταξιδιώτες σε πακέτα που κυμαίνονται επίσης γύρω στα 300 ευρώ, ποσό που φαίνεται να αποτελεί και το πλαφόν του μέσω τουρίστα για φέτος. 

Κρατήσεις υπάρχουν -σε αρκετά μικρότερο βαθμό- και για Γαλλία (κυρίως Παρίσι) ενώ παρά το αυξημένο κόστος, ασφάλεια φαίνεται ο κόσμος να βρίσκει ξανά και στις κρουαζιέρες. Η μη-ανάγκη για μετακίνηση καθώς και ο καλύτερος έλεγχος -αφού υπάρχει πολύ λιγότερη αλληλεπίδραση με κόσμο που βρίσκεται εκτός κρουαζιερόπλοιου- φαίνεται να λειτουργεί ευεργετικά σε μια τέτοια επιλογή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top