ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Σε νέα κανονικότητα η Κύπρος - Όλες οι χαλαρώσεις που εφαρμόζονται από σήμερα

Σε νέα κανονικότητα η Κύπρος - Όλες οι χαλαρώσεις που εφαρμόζονται από σήμερα

Σε νέα κανονικότητα με πρόσθετες χαλαρώσεις εισέρχεται σήμερα (4/6) η Κύπρος, με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας να τίθεται σε εφαρμογή. 

Η εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα της χώρας δίνει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να προχωρήσει σε χαλαρώσεις, έχοντας υπόψη ότι δεν χωράει σε καμία περίπτωση εφησυχασμός. 

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα η μετακίνηση προσώπων επιτρέπεται μέχρι τις 3 τα ξημερώματα στις περιπτώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις γάμων, νοουμένου ότι προσκομίζουν αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. πρόσκληση) και επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένου του σχετικού πρωτοκόλλου, με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε εσωτερικούς χώρους με την προσκόμιση SafePass.

Επιτρέπεται επίσης η διενέργεια εκδηλώσεων σε παιδότοπους, λούνα παρκ και θεματικά πάρκα με την προσκόμιση SafePass. Η διενέργεια εκδηλώσεων στους πιο πάνω χώρους ήταν προγραμματισμένο να επιτραπεί στις 16 Ιουνίου και μετακινείται νωρίτερα η ημερομηνία.

Συγκεκριμένα στο διάταγμα αναφέρεται ότι επιτρέπεται "η μετακίνηση προσώπων μέχρι τις 03.00 π.μ. στις περιπτώσεις συμμετοχής σε εκδηλώσεις γάμων και νοουμένου ότι κατέχουν αποδεικτικό στοιχείο».
 
Επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και για τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων στους εσωτερικούς χώρους, απαιτείται η κατοχή  είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης.

Στο Διάταγμα αναφέρεται ότι ισχύουν τα μέτρα «επειδή, λόγω αδήριτης ανάγκης που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα για την προστασία της δημόσιας υγείας, για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού για την ασθένεια COVID-19 προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι μέχρι την 1η Ιουνίου 2021, ποσοστό 54,1% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 31,9% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα, ενώ ταυτόχρονα, από τις 28 Μαΐου 2021 μέχρι και την 1η Ιουνίου 2021 καταγράφηκαν 208 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 65 έως 85 ασθενών την ημέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 3 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του Κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 0,2%».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top