ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ στο ThemaOnline – Τα ευρήματα που έφεραν τον σύζυγο της Καρολάιν για νέα κατάθεση

Υπόθεση Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ στο ThemaOnline – Τα ευρήματα που έφεραν τον σύζυγο της Καρολάιν για νέα κατάθεση

Προσπάθειες να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, που σημειώθηκε πριν από περίπου 40 ημέρες στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, κάνουν οι Αρχές.

Στις τελευταίες εξελίξεις πριν από μερικές ώρες, κάλεσαν εκτάκτως τον σύζυγο της Κάρολαιν για συμπληρωματική κατάθεση, μεταφέροντας τον μάλιστα με ελικόπτερο από την Αλόννησο, όπου βρισκόταν για το μνημόσυνο της συζύγου του, στην Αθήνα. Η έκτακτη μεταφορά του φαίνεται να προκύπτει από νέα στοιχεία που εντόπισαν οι Αρχές.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, υπαστυνόμος Ά, Απόστολος Σκρέκας, μίλησε στο ThemaOnline για την υπόθεση, αναφέροντας μας ότι αναμένουν και την επίσημη τοποθέτηση και ενημέρωση από τις Αρχές. Βασικό στοιχείο είναι η προφύλαξη των ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη σημείωσε ο εκπρόσωπος στην ιστοσελίδα μας. 

Στο παρόν στάδιο εξετάζεται κατά πόσο το κίνητρο της άγριας δολοφονίας της 20χρονης είναι διαφορετικό από την αρχική εκτίμηση. Τα ευρήματα που ήρθαν από την ανάλυση στοιχείων από το σπίτι που διαπράχθηκε το έγκλημα, έχουν ενώπιον τους στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να καλέσουν εκ νέου τον 32χρονο για κατάθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο θάνατος της νεαρής μητέρας προήλθε από απόφραξη αεροφόρων οδών, δηλαδή ασφυξία. Όπως προέκυψε από την έκθεση του ιατροδικαστή που διενέργησε νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, ο δολοφόνος έκλεισε το στόμα της με την μπλούζα, ασκώντας παράλληλα με γυμνά χέρια πίεση στο στόμα και την μύτη της, οδηγώντας την σε ασφυκτικό θάνατο.

Σύμφωνα με αναφορές τα νέα αυτά ευρήματα, σε συνδυασμό και με άλλες ενδείξεις που είχε η ΕΛ.ΑΣ., δίνουν απάντηση στα τουλάχιστον 20 ερωτήματα που είχαν διατυπωθεί «γιατί οι άγνωστοι ληστές που είχαν προχωρήσει στην επιδρομή στο σπίτι- (σσ σύμφωνα με όσα είχε τουλάχιστον καταθέσει ο 32χρονος πιλότος) δεν αφήσαν οποιοδήποτε ίχνος, δεν υπήρχε καταγραφή από οποιαδήποτε κάμερα της άφιξης ή της αναχώρησής τους, δεν πήραν ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά των θυμάτων τους και άλλα».

Ακόμη φέρεται να δίνουν απάντηση στο ερώτημα γιατί ο δράστης έφραξε την μύτη και το στόμα, μέχρι θανάτου, τα άτυχης Καρολάιν, ενώ θα μπορούσε απλώς να την οδηγήσει στην λιποθυμία ώστε να την αδρανοποιήσει. Όπως εξάλλου στο κρίσιμο ερώτημα για πόσο χρόνο είχε τελικά λιποθυμήσει ο 32χρονος πιλότος, όπως ανέφερε στις καταθέσεις του που μπήκαν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη δίνεται απάντηση με ακρίβεια στο ζήτημα της αφαίρεσης των καρτών μνήμης από τις κάμερες του σπιτιού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάρτες μνήμης από τις κάμερες στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών είχαν αφαιρεθεί αρκετή ώρα πριν από την ώρα του εγκλήματος. Επίσης, από την εξέταση που έγινε στο κινητό του πιλότου, εντοπίστηκε «δραστηριότητα» την ώρα, όμως, που ο 32χρονος, πάντα κατά την κατάθεσή του, ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους δράστες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top