ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Καμπανάκι για μετάλλαξη και τέταρτο κύμα - Τα σενάρια και τα μέτρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Καμπανάκι για μετάλλαξη και τέταρτο κύμα - Τα σενάρια και τα μέτρα

Δε λέει να ησυχάσει ο πλανήτης -και κατ’επέκταση η Κύπρος μας- από την πανδημία και τον Covid-19.

Το σκωτσέζικο ντους συνεχίζεται αφού μετά την ‘ψυχρολουσία’ της έξαρσης των Πασχαλινών εορτών και το καθολικό lockdown που επιβλήθηκε, η χώρα μας άρχισε να βαδίζει με γοργούς ρυθμούς στην κανονικότητα. Η άρση σωρείας περιορισμών σε συνάρτηση με τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας επέφερε σταθερότητα και αισιοδοξία.

Η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει τα επιθυμητά επίπεδα, ενώ η επαναλειτουργία επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων που παρέμειναν ερμητικά κλειστές -ακόμη και από την έναρξη της πανδημίας- έδειχνε ακτίνες φωτός στην άκρη του τούνελ. Παρ’όλα αυτά η πανδημία, μόνο παρελθόν δε φαίνεται να αποτελεί από τις ζωές μας.

Οι αναφορές και οι προειδοποιήσεις για το πολυσυζητημένο τέταρτο κύμα πυκνώνουν, ενώ η εικόνα σε διάφορες χώρες του πλανήτη προϊδεάζουν για του λόγου το αληθές. Παρά την προστασία των εγκεκριμένων εμβολίων από την ινδική μετάλλαξη, το στέλεχος φαίνεται να σαρώνει σε παγκόσμιο επίπεδο προκαλώντας κύμα ανησυχίας και προβληματισμού.

Μάλιστα όπως διαφάνηκε μέσω ερευνών αλλά και από την Εθνική Αναφορά, το κυριότερο πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στις ηλικίες κάτω των 40, αφού οι άνω των 40 έχουν θωρακιστεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που μένει να δούμε είναι το πόσο θα επηρεάσει και τι αντίκτυπο θα έχει στην εικόνα της Κύπρου η απευκταία κάθοδος του τέταρτου κύματος.

Όπως γίνεται αντιληπτό ενδέχεται να υπάρξει επαναφορά μέτρων με σκοπό την προστασία του συστήματος υγείας, κάτι που εξ’αρχής διαμηνύθηκε πως πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού. Το τέλος του καλοκαιριού λοιπόν αναμένουν οι ειδικοί το ‘χτύπημα’ της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ στην Κύπρο.

Με το στέλεχος να ορίζεται ως επιθετικότερο και ακόμη πιο επικίνδυνο από τα προηγούμενα -τόσο σε μεταδοτικότητα, όσο και σε θνησιμότητα- θα χρειαστεί να χτιστεί όσο το δυνατόν ισχυρότερο τείχος ανοσίας για να αποκρουστεί η νέα απειλή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top