ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκρηξη ανησυχίας και στο βάθος μέτρα - Σε συναγερμό η επιστημονική ομάδα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έκρηξη ανησυχίας και στο βάθος μέτρα - Σε συναγερμό η επιστημονική ομάδα

Μόνο ευχάριστα δε φαίνονται να είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών με τη χθεσινή (Τρίτη 22/6) ανακοίνωση να πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και εξελίξεις. 

Τα 122 επιβεβαιωμένα περιστατικά, η αύξηση του βαθμού θετικότητας αλλά και η μεγαλύτερη εισροή νοσηλευομένων πάει να 'τσαλακώσει' την εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων. 

Μάλιστα η έντονη ανησυχία και το 'καμπανάκι κινδύνου' διαφαίνεται ακόμη και από τις δηλώσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας με τον ίδιο τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας Δρα Πέτρο Καραγιάννη να δηλώνει σοκαρισμένος από την αλλαγή που επήλθε στους επιδημιολογικούς δείκτες, αφού αυτό όπως διαφαίνεται είναι μόνο η αρχή.

Η ινδική μετάλλαξη έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό και από τη σημερινή εξαγγελία του ΠΟΥ, ότι δηλαδή το στέλεχος ΔΕΛΤΑ θα κυριαρχήσει στο 90% του πλανήτη. Οι συνεχόμενες χαλαρώσεις, η άρση σχεδόν όλων των περιοριστικών μέτρων, η επιστροφή φοιτητών αλλά και η έναρξη της καθόδου τουριστών σε συνάρτηση με τη συμπεριφορά μερίδας του κοινού που έχει χαλαρώσει επικίνδυνα φαίνεται να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ με τον συναγερμό να ηχεί για τα καλά στις τάξεις της επιδημιολογικής ομάδας αλλά και του Υπουργείου Υγείας. 

Το επόμενο κύμα αναμενόταν το φθινόπωρο ενώ τις επόμενες ημέρες φούντωναν οι φήμες για κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Παρ'όλα αυτά, με τα τελευταίο δεδομένα να στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα και το ενδιαφέρον για εμβολιασμό να έχει φτάσει στο ναδίρ τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. 

Ήδη οι πρώτες αναφορές για επαναφορά μερικών περιοριστικών μέτρων κάνουν την εμφάνιση τους με την παγκόσμια εικόνα να υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία. Ο ιός βρίσκεται εδώ και όπως απορρέει από μελέτες, χτυπά κατά κύριο λόγο τους μη-εμβολιασμένους ενώ το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις ηλικίες κάτω των 40 (δηλαδή τους νέους) που δεν φαίνεται να έχουν θωρακιστεί επαρκώς. 

Δεν αποκλείεται λοιπόν εάν οι ανακοινώσεις των επόμενων ημερών συνεχιστούν με την ίδια αυξητική τάση να προκύψουν εξελίξεις που θα επιφέρουν ακόμα και επαναφορά κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων, αφού η μεταδοτικότητα της ινδικής μετάλλαξης είναι εξαιρετικά μεγάλη (διπλάσια και από τη βρετανική) προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα πολύ πριν από το φθινόπωρο που αναμενόταν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top