ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για αυστηρά μέτρα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αντίστροφη μέτρηση για αυστηρά μέτρα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Η ενδελεχής ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας της τελευταίας εβδομάδας φαίνεται να έχει θορυβήσει τόσο την Κυβέρνηση, όσο και την επιστημονική ομάδα που ανεβαίνει εκτάκτως σήμερα στις 18κ30 το λόφο του Προεδρικού. 

Ασφαλείς εκτιμήσεις δε μπορούν να γίνουν στο παρόν στάδιο όμως η πολύ λεπτή κλωστή μεταξύ της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της ομαλής επαναλειτουργίας ολόκληρου του φάσματος της οικονομίας προκαλεί 'πονοκέφαλο' στους εμπλεκόμενους που επιχειρούν να βρουν τη χρυσή τομή σ'ένα δυσεπίλυτο γρίφο. 

Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που η Κυβέρνηση ζήτησε συστάσεις ως προς τη διαφύλαξη της εικόνας αφού πρόθεση είναι να παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία όλα όσα έχουν με μόχθο επιστρέψει μετά τις γενναιόδωρες χαλαρώσεις. 

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει θορυβήσει την μονάδα ιχνηλάτησης που δίνει μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό κρουσμάτων. Αυτό που δυσχεραίνει -το ήδη δύσκολο έργο της ομάδας- αφορά την απόκρυψη στενών επαφών από επιβεβαιωμένα περιστατικά ενώ παράλληλα οι απρόσκοπτες μετακινήσεις και ο συνωστισμός (είτε σε χώρους διασκέδασης, είτε σε οικίες) δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που μαζί με την ινδική μετάλλαξη μπορεί να τινάξει την επιδημιολογική εικόνα στον αέρα. 

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε ότι αφορά την αστυνόμευση αλλά και τους πιο εντατικούς ελέγχους, κυρίως στους χώρους που εντοπίζεται η 'γέννηση' των περισσότερων αλυσίδων μετάδοσης. Συγκεκριμένα και μετά τις αναφορές ιδιαίτερα των μελών της μονάδας ιχνηλάτησης, οι χώροι διασκέδασης (και όχι απαραίτητα νυχτερινής) αποτελούν μία σημαντική εστία, ενώ κατά πόδας φαίνεται να ακολουθούν τα πάρτυ σε οικίες αλλά και οι εργασιακοί χώροι. 

Στόχος είναι η επαναφορά των τακτικών και ξαφνικών ελέγχων αφού η χαλαρότητα που έχει επέλθει και στις τάξεις των πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερη και του επιτρεπτού. Αρκεί μια βόλτα σε παραλιακές περιοχές για να διαπιστώσει κάποιος πως ουδέποτε έφτασε ο κορωνοιός στο νησί μας και δεν μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας τον τελευταίο 1μιση χρόνο. 

Θεωρείται άκρως απομακρυσμένο -εώς απίθανο- να ληφθούν μέτρα που θα επηρεάσουν εστίαση, κέντρα διασκέδασης και κατ'επέκταση τον τουρισμό αφού το σταυροδρόμι του καλοκαιριού θεωρείται καθοριστικό για τους δείκτες της οικονομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top