ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας: Απομονώνεται διεθνώς η Τουρκία με τις θέσεις της για τη Λιβύη

Δένδιας: Απομονώνεται διεθνώς η Τουρκία με τις θέσεις της για τη Λιβύη

Την άποψη ότι με τη θέση της περί απόσυρσης από τη Λιβύη μόνο των μισθοφώρων, η Τουρκία έχει διεθνώς απομονωθεί, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. 

 
Μιλώντας στη δημοσιογράφους, μετά το τέλος Υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του "Ισλαμικού κράτους”, που έλαβε χώρα στη Ρώμη, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι  πρόκειται για μια τελείως λανθασμένη θέση, όπως επίσης είναι και μια λανθασμένη διπλωματική τακτική να απομονωθεί. «Η Ελλάδα έχει μια ξεκάθαρη θέση, έχει μια θέση η οποία είναι απολύτως συμβατή με όσα λέει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια θέση, η οποία οδηγεί στην δημιουργία δημοκρατικών κρατών, τα οποία λειτουργούν στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών», είπε.
 
Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική διπλωματία ότι κλήθηκε στη συνάντηση για τη Συρία, την οποία οργάνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κ. Pedersen. «Νομίζω ότι είναι ένα βήμα επανόδου μας στις συναντήσεις για τις δύο χώρες που μας ενδιαφέρουν στην ευρύτερη περιοχή, και είναι πηγή προβλημάτων, στη Συρία και τη Λιβύη», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top