ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LIVE - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Yπήρξαν αναζωπυρώσεις - Σε επιφυλακή για εκκένωση άλλων περιοχών - BINTEO

LIVE - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Yπήρξαν αναζωπυρώσεις - Σε επιφυλακή για εκκένωση άλλων περιοχών - BINTEO

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν για την μεγάλη πυρκαγιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωρίο Αρακαπάς και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπήρξαν αναζωπυρώσεις.

Σε δηλώσεις για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος ανέφερε ότι «έχουν αξιολογηθεί όλα τα δεδομένα και έχει γίνει επίταξη καδενοφόρων οχημάτων.

Σημείωσε ακόμα πως, «φαίνεται ότι στις νυχτερινές ώρες θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες. Μετά τις 9 το πρωί θα είναι χειρότερες οι συνθήκες. Αυτή την ώρα γίνεται χαρτογράφηση της κατάστασης με drones», ενώ υπέδειξε πως, «κρατείται ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την κατάσταση».

Τόνισε εξάλλου ότι, «αναμένουμε ότι αύριο το πρωί θα έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα πτητικά μέσα, αλλά και τα δύο αεροσκάφη από την Ελλάδα. Είμαστε στο ακουστικό για τα υπόλοιπα πτητικά μέσα από το εξωτερικό.»

Επίσης είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραμένει στην Κοφίνου και αύριο πιθανόν να επισκεφθεί τις περιοχές που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές.

Λόγω της φωτιάς, η οποία συνεχίζει να μαίνεται, στάλθηκε αίτημα για βοήθεια προς τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και ήδη αυτή την στιγμή είναι καθοδόν δύο Canadair από Ελλάδα, ενώ αναμένεται να φτάσουν άλλα δύο από Ιταλία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού Ολύβια Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες «και εξακολουθούμε να είμαστε σε επιφυλακή για εκκένωση άλλων περιοχών».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου είπε πως λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, το δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα οι κοινότητες, Αρακαπάς, Επταγώνια, Κελλάκι, Πραστιό Κελλακίου, Αγίοι Βαβατσινιάς, Μελίνη, Οδού και Ορά.
 
Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, εκ πρώτης όψεως υπάρχουν πολλές ζημιές στο δίκτυο, διότι η φωτιά κατέκαυσε μεγάλο αριθμό πασσάλων. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως είναι αδύνατον να πλησιάσουν οι τεχνικοί της ΑΗΚ για μια αποτίμηση των ζημιών λόγω της πυρκαγιάς.
 
«Έχει μεταφερθεί εξοπλισμός ούτως ώστε μόλις μας δοθεί το πράσινο φως να ξεκινήσουμε την αντικατάσταση των καμένων πασσάλων», είπε.
 
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΑΗΚ, η προτεραιότητα είναι να ηλεκτροδοτηθούν οι κοινότητες, «αλλά και κυρίως οι υδραντλίες της γύρω περιοχής για να διευκολυνθεί το έργο της γύρω περιοχής».
 
Σημείωσε τέλος πως «έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες εργασίες της ΑΗΚ και όλα τα συνεργεία από όλες τις επαρχίες θα μεταβούν στο σημείο για να ξεκινήσουν δουλειά μόλις μας επιτραπεί».

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά.

Δείτε βίντεο:

+

+

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top