ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας και Παιδείας για αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής πυρκαγιάς

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπ. Εργασίας και Παιδείας για αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής πυρκαγιάς

Τα μέτρα που λαμβάνονται από το Υπουργείο Εργασίας, και το Υπουργείο Παιδείας  για αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας ανακοινώθηκαν σήμερα.


Μέτρα από Υπουργείο Εργασίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, τα μέτρα που λαμβάνονται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας είναι τα πιο κάτω"
 
Για τους εργαζόμενους αφορούν κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, για όσους εργοδοτούντο στους εργοδότες που έχουν πληγεί, και των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και άλλων συναφών εξόδων διαβίωσης και στέγασης για την περίοδο Ιουλίου μέχρι Σεπτέμβριο, περίοδος η οποία θα επανεξεταστεί (ανάλογα με τον χρόνο επαναδραστηριοποίησης), ενώ για όσους εργοδοτούμενους επιθυμούν τον επαναπατρισμό τους θα καλυφθούν τα έξοδα επαναπατρισμού. Επίσης, όσα συμβόλαια απασχόλησης αφορούν εποχιακούς εργαζόμενους και οι εργοδότες επιθυμούν την επέκτασή τους, θα δοθούν οι ανάλογες εγκρίσεις.
 
Για τους εργοδότες που έχουν πληγεί αναφέρεται ότι θα καλυφθούν από το Κράτος οι ανάλογες Κοινωνικές Ασφαλίσεις και άλλες εισφορές που θα οφείλονται από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο (περίοδος που θα επανεξεταστεί ανάλογα με τον χρόνο επαναδραστηριοποίησης).
 
Για τους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την παραχώρηση ποσού €95.000 στην κάθε οικογένεια των τεσσάρων νέων και καταβολή επιπρόσθετου ποσού €35.000 για κάθε παιδί των θυμάτων καθώς και  την παραχώρηση υποτροφιών στα παιδιά των αδικοχαμένων νέων για σπουδές σε Ιδρύματα Ανώτερης/Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κύπρο.
 
 
Μέτρα από Υπουργείο Παιδείας
 
Ανακοινώθηκαν επίσης τα μέτρα που λαμβάνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας
 
Αυτά περιλαμβάνουν την λειτουργία δεύτερου Δημόσιου Τμήματος στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Ιαματικής για να εξασφαλιστούν όσοι αιτήθηκαν εγγραφή από τις πληγείσες περιοχές, την καταβολή ποσού €200 σε κάθε μαθητή/μαθήτρια νηπιαγωγείου, δημοτικού σχολείου, γυμνασίου, λυκείου, τεχνικής σχολής που κατάγεται από τις πληγείσες περιοχές για την κάλυψη των αναγκών τους σε σχολικά είδη για τη νέα σχολική χρονιά π.χ., αγορά μαθητικής στολής, τσάντας, γραφικής ύλης κλ.π. (185 μαθητές/μαθήτριες Χ €200 = €37.000)
 
Επίσης, περιλαμβάνουν την  απαλλαγή από  την  καταβολή διδάκτρων για φοίτηση των παιδιών στο δημόσιο νηπιαγωγείο (15 μαθητές/μαθήτριες Χ 10 μήνες Χ €42 μηνιαίως = €6.300), τη συμπερίληψη των παιδιών από τις πληγείσες περιοχές στο Πρόγραμμα Δωρεάν Προγεύματος σε μαθητές/μαθήτριες που χρήζουν βοήθειας (110 μαθητές/μαθήτριες Χ 170 ημέρες Χ €1,05 ημερησίως = €19.635 για τα παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης και 75 μαθητές/μαθήτριες Χ 170 ημέρες Χ €1,25 ημερησίως = €15.937,50 για τα παιδιά Μέσης Εκπαίδευσης).  Θα καλυφθούν 185 μαθητές/μαθήτριες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Τέλος, περιλαμβάνουν την επιχορήγηση του ποσού που απαιτείται για την προσφορά γεύματος στο Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο Χοιροκοιτίας. Επισημαίνεται ότι, δωρεάν γεύμα λαμβάνουν ήδη όλοι/ες οι μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στο Ενιαίο Ολοήμερο Σχολείο Ιαματικής (πρόκειται για ορεινή περιοχή) καθώς επίσης και 8 από τα 17 παιδιά του Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου Χοιροκοιτίας (άπορα παιδιά).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top