ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ετοιμάζονται και νέα αυστηρότερα μέτρα - Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ετοιμάζονται και νέα αυστηρότερα μέτρα - Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρά την ανακοίνωση που αφορούσε την αυστηροποίηση των μέτρων (που τίθεται σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή 9/7) η εκτόξευση των κρουσμάτων συνεχίστηκε και χθες φέρνοντας ακόμη περισσότερη απογοήτευση. 

Ο αρχικός στόχος και σκοπός είναι να περιοριστεί η έκταση της διασποράς με τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί αφού όπως αποφασίστηκε αυτά θα ισχύουν μέχρι και την 31η Ιουλίου. Η ασπίδα προστασίας που χτίζεται αναμένεται να 'φορεθεί' τον Αύγουστο, αφού ο μήνας αυτός θεωρείται ιδιαίτερα κομβικός για τη μετέπειτα πορεία της οικονομίας. 

Πάντως όπως διαμηνύεται η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας, αλλά και οι δείκτες της πανδημίας θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται στενά με την πρόθεση να υπάρξει εκ νέου αυστηροποίηση εάν η κατάσταση συνεχίζει γεωμετρικά να επιβαρύνεται. Με τις χθεσινές ανακοινώσεις φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση της Κυβέρνησης για αύξηση -τόσο στον αριθμό όσο και στην ένταση- των ελέγχων- αλλά και παράλληλα για στοχευμένα μέτρα σε χώρους που ευνοούν τη διασπορά. 

Όπως αναμενόταν εστίαση, χώροι διασκέδασης αλλά και εκδηλώσεων (γάμων, βαπτίσεων) παρέα με πάρτυ αποφοίητησης έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της αυστηροποίησης αφού σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν και από τη μονάδα ιχνηλάτησης, σε αυτούς τους χώρους έχουν δημιουργηθεί οι μεγαλύτερες και κυριότερες αλυσίδες. 

Στο απευκταίο σενάριο που δεν παρατηρηθεί άμεση βελτίωση τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αρκετές συστάσεις και εισηγήσεις που τέθηκαν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου -παρά το γεγονός ότι τελικά δεν υιοθετήθηκαν- βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Στοιχεία που εμπεριέχονται στο μοντέλο που ακολουθεί η Ελλάδα -όπως παραδείγματος χάριν η απαγόρευση ιστάμενων θαμώνων και η λειτουργία εστίασης, διασκέδασης αλλά και τέλεσης δεξιώσεων με αποκλειστικά καθήμενους θαμώνες-, η ακόμη μεγαλύτερη μείωση στο πλαφόν που αφορά το μάξιμουμ αριθμό ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν σε υποστατικά αλλά και η μεγιστοποίηση του αριθμού των χώρων που θα μπορούν να εισέρχονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι, είναι μόνο μερικά από τα όσα συζητήθηκαν. 

Απομένει λοιπόν να δούμε κατά πόσο η αυστηροποίηση των μέτρων, η αύξηση των ελέγχων και η γενναιοδωρία στα κίνητρα προς εμβολιασμένους μπορούν να λειτουργήσουν σαν 'φρένο' στην κατιούσα της επιδημιολογικής εικόνας, αφού παρά το γεγονός οτι βρισκόμαστε μόλις στις αρχές Ιουλίου, το τέταρτο κύμα με όπλο την ινδική μετάλλαξη φαίνεται να κυριαρχεί.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top