ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμός με ιδιοκτήτες που θα ελέγχουν Safepass - 'Γιατί είμαι τίποτε υπάλληλος της Κυπ. Δημοκρατίας;' - 'Που καφετζής... αστυνομικός'

Χαμός με ιδιοκτήτες που θα ελέγχουν Safepass - 'Γιατί είμαι τίποτε υπάλληλος της Κυπ. Δημοκρατίας;' - 'Που καφετζής... αστυνομικός'

Έντονες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις -όπως άλλωστε αναμενόταν- από πλευράς των ιδιοκτητών χώρων εστίασης, κέντρων διασκέδασης και όσων άλλων θα καλούνται πλέον να 'παίζουν τους αστυνομικούς...' έχοντας το βάρος των ελέγχων. 

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ή υπευθύνων των υποστατικών φέρεται να αντιδρούν σε αυτή την απόφαση, ενώ δεν προτίθενται κιόλας να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Οι λόγοι είναι αρκετοί και διάφοροι, από προσωπικά δεδομένα μέχρι πρακτικά ζητήματα.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με διάφορους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους υποστατικών που υπάγονται πλέον κάτω από αυτό το καθεστώς με σκοπό να σκιαγραφήσουμε τις αντιδράσεις αλλά και τις προθέσεις τους και ακούσαμε... περίπου αυτά που περιμέναμε. 

Συγκεκριμένα ιδιοκτήτης πασίγνωστου συλλόγου/εστιατορίου κύριος Γιώργος Π θεώρησε ακραίο και μη λειτουργική τη μεταφορά της ευθύνης από το Υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές υπηρεσίες, στους ιδιοκτήτες αναφέροντας χαρακτηριστικα 'Να ελέγχω εγώ τα Safepass; Γιατί είμαι τίποτε υπάλληλος της Κυπριακής Δημοκρατίας;'. 

Εν συνεχεία ToThemaOnline ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον συνιδιοκτήτη καφέ/μπαρ Κωνσταντίνο Χ ρωτώντας την άποψη του για τη νέα δέσμη μέτρων, καθώς και τις πιθανές αντιδράσεις. Ο ίδιος σε δηλώσεις του παρουσιάστηκε αφοπλιστικός 'Να μου φέρει έναν υπάλληλο το Υπουργείο Υγείας να τα ελέγχει αν θέλει. Είμαστε 2 άτομα δαμέ, ένας στο μπαρ και ένας σερβίρει. Εν να πιέρωνω και 3ο υπάλληλο για να ελέγχει τα Safepass;'.

Καταληκτικά μιλήσαμε τηλεφωνικά και με ιδιοκτήτη χώρου νυχτερινής διασκέδασης, ο οποίος ήταν κάθετος. 'Εν σοβαροί; Ποιος εν να μπει σε τούντην διαδικασία; Σημείωσε ότι ο κόσμος πλέον είναι θκιαβασμένος. Θα το ζητώ, κάποιοι εν θα θέλουν να το δείξουν, εν να μου λαλούν εν προσωπικά δεδομένα. Μετά τι? Να πιάνω Αστυνομία? Και να καρτερώ να έρτουν;'. 

Οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές αφού ακόμη και επισήμως ο ΠΑΣΙΚΑ επιζητεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Υγείας, κύριο Μιχάλη Χατζηπαντέλα διατυμπανίζοντας πως τα μέτρα στοχοποιούν τον κλάδο και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ούτε να ισχύσει ούτε να εφαρμοστεί. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top