ΔΙΕΘΝΗ

Η Καγκελάριος Μέρκελ δεν σχεδιάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία

Η Καγκελάριος Μέρκελ δεν σχεδιάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό στη Γερμανία

Με μια κοινή έκκληση προς τον λαό η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προσπάθησαν να δώσουν ξανά μεγαλύτερη ζωντάνια στην εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως σχεδιάζεται στη Γαλλία ή στην Ελλάδα, όμως δεν θα υπάρξει στη Γερμανία, ξεκαθάρισε η κ. Μέρκελ μετά από συνομιλίες με τον κ. Σπαν και τον Πρόεδρο του Robert Koch-Institut (RKI), Λόθαρ Βίλαρ, στο Βερολίνο.

«Δεν έχουμε πρόθεση να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο που πρότεινε η Γαλλία. Είπαμε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός».

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται μόνο διαφημίζοντας τον εμβολιασμό, δήλωσε η κ. Μέρκελ. Απηύθυνε έκκληση προς όλους «όσοι ακόμα δεν είναι σίγουροι», λέγοντας πως «ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνον εσάς, αλλά πάντοτε και αυτόν με τον οποίο βρίσκεστε κοντά, που σας είναι σημαντικός και τον αγαπάτε». Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο από βαριά νόσηση, αλλά και από τους επιβαρυντικούς περιορισμούς της καθημερινότητας, είπε.

«Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί γίνονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα μπορέσουμε και πάλι να ζήσουμε» ανέφερε.

Ο κ. Σπαν δήλωσε ότι όσον αφορά τα εμβόλια δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. «Εμβόλια υπάρχουν αρκετά και εύκολα μπορεί κανείς να κλείσει ραντεβού. (…) παρακαλώ, αδράξτε την ευκαιρία».

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία το 43% του συνολικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Σε σχέση με τη συζήτηση για τον δείκτη θετικότητας ανά εβδομάδα ως βασικό δείκτη χαρακτηρισμού της κατάστασης με τον κορωνοϊό, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι είναι φυσικά σημαντικός, αλλά με τον εμβολιασμό αλλάζει η δυνατότητα αντιμετώπισης και υψηλότερης θετικότητας χωρίς να επιβαρύνεται το σύστημα υγείας. Επεσήμανε όμως τον κίνδυνο ότι με μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων μπορούν να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις του ιού. «Ακόμα δρουν τα εμβόλια και θα ήθελα να παραμείνει έτσι η κατάσταση», είπε η Καγκελάριος.

Μεσοπρόθεσμα η Κυβέρνηση δεν αποκλείει να χρεώνονται τα μέχρι τώρα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό στη Γερμανία για τους ανεμβολίαστους. Ακόμα – είπε – είμαστε σε μια φάση πειθούς. Αργότερα, σίγουρα μπορούμε να το ξανασκεφτούμε, δήλωσε ο κ. Σπαν και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να το αποκλείσει.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top