ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων συζήτησαν η Πρόεδρος Βουλής και ο Πρέσβης Σαουδικής Αραβίας

Την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων συζήτησαν η Πρόεδρος Βουλής και ο Πρέσβης Σαουδικής Αραβίας

Τη βούλησή του για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας, σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, εξέφρασε ο πρέσβης του Βασιλείου Khaled AlSharif σε συνάντησή του με την Προεδρεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για τη σταθερή στήριξη της Σαουδικής Αραβίας προς την Κύπρο και ειδικότερα όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Υπογραμμίζοντας τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Κύπρου και της Σαουδικής Αραβίας η κ. Δημητρίου επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω σύσφιξή τους, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία συχνότερων επαφών μεταξύ δύο των Κοινοβουλίων μέσω της προώθησης συνεργειών και κοινών δράσεων σε σωρεία τομέων, όπως η ενέργεια, η εκπαίδευση και οι πράσινες πολιτικές.

Ο κ. AlSharif σημείωσε ότι Σαουδική Αραβία και Κύπρος μοιράζονται τις ίδιες αξίες και εξήρε τον σημαντικό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξέφρασε, τέλος, τη βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top