ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσαρέσκεια ξενοδόχων ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για μείωση ισχύος Cyprus Flight Pass

Δυσαρέσκεια ξενοδόχων ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για μείωση ισχύος Cyprus Flight Pass

Τη δυσαρέσκεια των ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου προκάλεσε το μέτρο της κυβέρνησης για μείωση της ισχύος του Cyprus Flight Pass, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρο Τάκκα να αναφέρει στο ΚΥΠΕ ότι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας έστειλαν το μήνυμα ότι η ενέργεια αυτή θα μειώσει τις κρατήσεις πέραν του 20%.



Πρόσθεσε ότι «στο τελευταίο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας περιλήφθηκε μέτρο το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον τουρισμό. Συγκεκριμένα μειώθηκε σε επτά μέρες μόνο η ισχύς του Cyprus Flight Pass και όταν περάσει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε οι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test, το οποίο θα επιδεικνύει όταν του ζητηθεί».

Αυτό, συνέχισε, «είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη, το συγκεκριμένο μέτρο δεν αντικρίστηκε καθόλου καλά από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες και περισσότερο από τους Ρώσους. Ουσιαστικά στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουμε μόνο τουρίστες από τη Ρωσία και μάλιστα μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της χώρας, όπως η Biblio Globus και η Tui Russia, επικοινώνησαν μαζί μου και ανέφεραν πως με το συγκεκριμένο μέτρο η Κύπρος θα σταματήσει να δέχεται τουρίστες πέραν των επτά ημερών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τάκκας είπε πως «οι Ρώσοι τουρίστες δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν στην ταλαιπωρία και τα έξοδα μετά τις επτά μέρες να υποβάλλονται σε εξέταση PCR ή rapid test. Πολύ πιο εύκολα οι συγκεκριμένοι τουρίστες μπορούν να πάνε για διακοπές στην Αίγυπτο, η οποία ανοίγει πολύ σύντομα και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα η Κύπρος να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό».

Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν επαρχίες της Ρωσίας απ΄όπου οι πτήσεις είναι κάθε δέκα μέρες, οι οποίες για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι πολύ συμφέρουσες και αποδοτικές επειδή εμείς θέλουμε τουρίστες που να έχουν περισσότερες διανυκτερεύσεις. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας μού ανέφεραν ότι θα πρέπει να αναμένουμε μια μείωση στις κρατήσεις, που θα ξεπεράσει το 20%».

Ταυτόχρονα ο κ. Τάκκας χαρακτήρισε «απερίσκεπτη και αψυχολόγητη την ενέργεια του Υπουργικού Συμβουλίου να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο δεν προσφέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα εκτός από ζημιά και έγινε για εσωτερική κατανάλωση και ικανοποίηση του αισθήματος του κόσμου που δεν έχει εμβολιαστεί και διαμαρτύρονται. Εχει προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στον τουρισμό ειδικά τον Αύγουστο τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, ουσιαστικά «βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως ο ίδιος επικοινώνησε «με όλους τους αρμόδιους φορείς και εξήγησε πως το Cyprus Flight Pass θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, την ίδια ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης ισχύουν για ένα και δύο μήνες. Οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί η Κύπρος στην καρδιά του Αυγούστου, του κατ’ εξοχήν καλοκαιρινού μήνα, προέβη σε μια τέτοια ενέργεια».

Αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται στα αεροδρόμια της Κύπρου, ο Δώρος Τάκκας είπε πως «αυτά είναι μηδαμινά» και κάλεσε όλους να ανατρέξουν στις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, που εκδίδονται καθημερινά για το συγκεκριμένο θέμα.

Κληθείς να αναφέρει τι ζητά ο κλάδος από την κυβέρνηση, απάντησε πως «εμείς διαμαρτυρόμαστε για το συγκεκριμένο θέμα και ζητούμε όπως επανέλθει η ισχύς του Cyprus Flight Pass, τουλάχιστον για δύο εβδομάδες». Οπως είπε, "είχα την ευκαιρία να συζητήσω το θέμα τόσο με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννη Καρούσο όσο και με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, οι οποίοι μου ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, δυστυχώς πέρασε η άποψη του Υπουργείου Υγείας».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top