ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Παραπλανά» η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών: «Παραπλανά» η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

«Παραπλανά» η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή όταν ισχυρίζεται ότι έκανε αίτηση στο Δικαστήριο για προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών διότι μέχρι σήμερα δεν κατέθεσε οποιαδήποτε αίτηση, υποστηρίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σημειώνοντας ότι αν έχει κατατεθεί τέτοια αίτηση «θα απολογηθεί δημόσια».


«Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, παραπλανά όταν ισχυρίζεται ότι έκανε αίτηση στο Δικαστήριο για προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών, δηλαδή με βάση τον περί της Εκδοσης Δικαστικών Διαταγμάτων για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών, N. 101(I)/2007» αναφέρει συγκεκριμένα ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών σε ανακοίνωσή του.
 
Προσθέτει ότι «μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία, δεν κατέθεσε αίτηση στο Δικαστήριο σύμφωνα με τον πιο πάνω νόμο ενώ αν κατέθεσε τέτοια αίτηση, τότε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θα απολογηθεί δημόσια αναμένοντας την ίδια απολογία να κάνει και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών».
 
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών εξηγεί ότι « η αίτηση που κατέθεσε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών έγινε με βάση τον περί Καταχρηστικών Ρητρών σε Καταναλωτικές Συμβάσεις Νόμο, Ν.93(Ι)/1996 και το αποτέλεσμα των δυο δικαστικών διαδικασιών δεν είναι το ίδιο για τους καταναλωτές».
 
Αναφέρει ότι «στη διαδικασία που ακολούθησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, έστω και καθυστερημένα, ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος, ακόμα και σε περίπτωση επιτυχίας, να καταθέσει ατομική προσφυγή εναντίον της τράπεζας για να αιτηθεί την επιστροφή των υπερχρεώσεων λόγω καταχρηστικών ρητρών».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, «στη διαδικασία που ακολούθησε σε περίπτωση που επιτύχει, ο καταναλωτής δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταθέσει ατομική προσφυγή εναντίον της τράπεζας».
 
Διερωτάται, επίσης, «γιατί η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών δεν ασκεί το δικαίωμα της να καταθέσει αίτηση στο Δικαστήριο σύμφωνα με τον  περί της Έκδοσης Δικαστικών Διαταγμάτων για την Προστασία των Συλλογικών Συμφερόντων των Καταναλωτών, N. 101(I)/2007;».
 
O Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, καλεί την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, «να απαντήσει ευθέως αν υπέβαλε αίτηση στο Δικαστήριο με βάση το Ν.101(Ι)/2007 και όχι να προβάλλει τον αστήρικτο ισχυρισμό ότι οι δηλώσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών που διατυπώθηκαν στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 10 08 2021, ‘προφανώς δεν ευσταθούν’».
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «είναι πλέον καιρός η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των καταναλωτών, τουλάχιστο στο θέμα των καταχρηστικών ρητρών διότι δυστυχώς, παρ’ όλο που είναι η αρμόδια Αρχή για προστασία των καταναλωτών, οι μέχρι σήμερα ενέργειες της στο θέμα αυτό, δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι αποφασισμένη για μια αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top