ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αυστραλία ενώ η Λ. Αμερική εξακολουθεί να πλήττεται από την μετάλλαξη Δ

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Αυστραλία ενώ η Λ. Αμερική εξακολουθεί να πλήττεται από την μετάλλαξη Δ

Νέος ημερήσιος αριθμός ρεκόρ στην Αυστραλία, όπου δύο μεγάλα λοκντάουν συνεχίζονται, ενώ στη Νέα Ζηλανδία, που θα βγει από το γενικό λοκντάουν, εντός της εβδομάδας, το Όκλαντ, το οποίο αποτελεί εστία των μολύνσεων, θα συνεχίσει υπό περιορισμό. Η Λατινική Αμερική εξακολουθεί να πλήττεται σφόδρα από την μετάλλαξη Δέλτα.

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8.416 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.932.547, κατά τους αριθμούς που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Οι θάνατοι 12 ασθενών με την COVID-19 παράλληλα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 92.130 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Αυστραλία ανέφερε σήμερα έναν αριθμό ρεκόρ 1.323 περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, καθώς έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο, η χώρα θα αρχίσει να ζει με τον κορωνοϊό εντός της κοινότητας, μετά την αρχική επιτυχία που είχε στην καταστολή των κρουσμάτων. Η Νέα Νότια Ουαλία, που είναι η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, αλλά και το επίκεντρο των κρουσμάτων μόλυνσης από την παραλλαγή Δέλτα, ανέφερε 1.218 περιστατικά μόλυνσης, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για την ελαφρά χαλάρωση των περιορισμών, μετά την επιβολή λοκντάουν για εννέα εβδομάδες.

Στη Βικτόρια, που είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας και διανύει το έκτο λοκντάουν που έχει επιβληθεί από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρθηκαν σήμερα 92 νέα περιστατικά μόλυνσης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους. Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι το λοκντάουν στην πολιτεία του, το οποίο αναμένεται να τερματιστεί την Πέμπτη, θα παραταθεί, χωρίς να μπορεί να ανακοινώσει για πόσο χρονικό διάστημα.

Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε σήμερα 83 νέα κρούσματα μόλυνσης τοπικής μετάδοσης από την παραλλαγή Δέλτα, με την
Πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν να δηλώνει ότι μερικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης του ξεσπάσματος των κρουσμάτων, είναι ενδεχόμενο να ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα. Η Άρντερν την Παρασκευή παράτεινε το λοκντάουν στη χώρα των 5,1 εκατομμυρίων κατοίκων μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ αμέσως μετά θα γίνει μία μικρή χαλάρωση των περιορισμών. Ωστόσο, το `Οκλαντ που αποτελεί και το επίκεντρο του ξεσπάσματος των κρουσμάτων θα παραμείνει σε λοκντάουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Από τα σημερινά περιστατικά, τα 82 αναφέρθηκαν στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας και ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον. Από τα ενεργά περιστατικά στην κοινότητα, 34 άνθρωποι νοσηλεύονται με δύο από αυτούς, να έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός των ενεργών περιστατικών στην κοινότητα καταγράφεται στα 511 περιστατικά, ενώ τα 496 από αυτά, καταγράφηκαν στο Όκλαντ.

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 684 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 24.699 κρούσματα του SARS-CoV-2. Με 579.010 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 20,7 εκατ. μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, η χώρα των 212 εκατ. κατοίκων κατατάσσεται 2η στη μακάβρια παγκόσμια κατάταξη βάσει του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της νόσου, πίσω από τις ΗΠΑ (πάνω από 633.000 νεκροί) και 3η ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον ιό, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Ινδία.

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 756 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 17.546 κρούσματα του SARS-CoV-2. Επισήμως, η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει μέχρι εδώ τη ζωή σε 257.906 ανθρώπους επί συνόλου 3.328.863 μολύνσεων στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων, κατά τους αριθμούς του υπουργείου, οι οποίοι όμως, όπως παραδέχεται το ίδιο, είναι πολύ υποτιμημένοι. Πρόκειται για τον 4ο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως.

Η Ινδία ανέφερε σήμερα 45.083 νέα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται στην ομόσπονδη πολιτεία της Κεράλα που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στη χώρα, βρίσκεται περίπου στα 32,7 εκατομμύρια κρούσματα.

Η Ταϊλάνδη αναμένει να έχει 140 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού κατά τη χρονιά που διανύουμε, καθώς η χώρα επιταχύνει τον εμβολιασμό στη μάχη κατά των μολύνσεων που καταγράφει κάποιες ενδείξεις υποχώρησης, όπως δήλωσε σήμερα, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η Ταϊλάνδη δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Δέλτα που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα, καταγράφοντας αριθμό ρεκόρ περισσότερων από 23.000 κρουσμάτων μόλυνσης, προηγούμενα μέσα στο μήνα. Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 16.536 νέα κρούσματα μόλυνσης και 264 θανάτους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή την χαλάρωση μερικών από τα περιοριστικά μέτρα στην Μπανγκόκ, αλλά και σε άλλες 28 επαρχίες υψηλού κινδύνου, επιτρέποντας περισσότερα ταξίδια, αλλά και την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και των εστιατορίων από την 1η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top