LIKE ONLINE

Μήνυμα με αραβικούς χαρακτήρες προκαλεί προβλήματα στα iPhone

Μήνυμα με αραβικούς χαρακτήρες προκαλεί προβλήματα στα iPhone

Ένα παλαιότερο bug έκανε την επανεμφάνισή του στο iOS, αφήνοντας εκτεθειμένα εκατομμύρια τηλέφωνα της Apple

Η αποστολή ενός συγκεκριμένου μηνύματος, το οποίο περιέχει ειδικά σύμβολα και αραβικούς χαρακτήρες, μέσω της εφαρμογής Messages, προκαλεί ακόμα και την αιφνιδιαστική επανεκκίνηση του iPhone. Αυτό θα συμβεί αν το μήνυμα ληφθεί ενώ η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Το ίδιο περιεχόμενο έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της εφαρμογής μηνυμάτων του iOS και μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου, αν ο χρήστης επιλέξει την προβολή σε λίστα όλων των ανοιχτών συνομιλιών του. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το εν λόγω μήνυμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μόνο αν αποσταλεί από iPhone σε iPhone και όχι από άλλη iOS συσκευή (όπως iPad) ή υπολογιστή Mac -η εφαρμογή μηνυμάτων της Apple είναι εγκατεστημένη και στο OS X, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ χρηστών των υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με tweets κατόχων iPhone, οι οποίοι έγραψαν ότι ζήτησαν υποστήριξη από την Apple, η εταιρεία είναι ενήμερη για το πρόβλημα και οι μηχανικοί της εργάζονται για την επίλυσή του, πιθανότατα μέσω επικείμενης διορθωτικής αναβάθμισης (patch). Αντίστοιχο bug είχε παρουσιαστεί και στο παρελθόν, σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS. Σχετίζεται με τη διαχείριση των Unicode γραμματοσειρών και αυτή τη φορά φαίνεται να επηρεάζει διάφορες εκδόσεις του iOS 8.

Στην περίπτωση που δεχτείτε ένα τέτοιο μήνυμα και δείτε το iPhone να κάνει μόνο του reboot και την εφαρμογή μηνυμάτων να κολλάει, μπορείτε να ζητήστε από εκείνον που σας το έστειλε την προώθηση ενός οποιοδήποτε άλλου, προκειμένου να μην επηρεάζεται η εφαρμογή. Επίσης, μπορεί να κάνετε το ίδιο στέλνοντας ένα μήνυμα στον εαυτό σας μέσω της Siri (λέγοντας send a message to myself και κάποια λέξη) ή από άλλη Apple συσκευή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top