ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Sputnik-V: «Αποτελεσματικότερο κατά της μετάλλαξης Delta από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna»

Sputnik-V: «Αποτελεσματικότερο κατά της μετάλλαξης Delta από τα εμβόλια των Pfizer και Moderna»

Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της μετάλλαξης Delta του κορονοϊού αγγίζει το 94%, με βάση διάφορα δεδομένα και μεθόδους καταγραφής, που σημαίνει ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της αποτελεσματικότητας των ξένων εμβολίων δήλωσε την Παρασκευή (10/9) ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι, το οποίο έχει αναπτύξει το εν λόγω σκεύασμα.

«Η αποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία του εμβολίου Sputnik-V, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας όπως καταγράφονται σήμερα κυμαίνεται από το 83% έως το 94%.

Την ίδια στιγμή, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών και ισραηλινών πανεπιστημίων κυμαίνεται από το 40% και κάτι έως το 52%, κάτι που φυσικά είναι σημαντικά χειρότερο», σημείωσε συγκεκριμένα ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Γκίντσμπουργκ επισήμανε επίσης ότι η επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Delta «στην πραγματικότητα μηδένισε την αγορά των εμβολίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένα δισεκατομμύριο των κατοίκων του πλανήτη, που έχουν εμβολιασθεί με τα ξένα εμβόλια, πρέπει να επανεμβολιασθούν για να αυξηθεί ο αριθμός των αντίστοιχων αντισωμάτων σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Ο διευθυντής του ινστιτούτου Γκαμαλέι, είπε, επίσης, ότι για να γίνει ελεγχθεί η καθοδηγούμενη από το ινδικό στέλεχος επιδημία, θα πρέπει να εμβολιασθεί το 70–75% του πληθυσμού της Ρωσίας, καθώς με ένα τέτοιο ποσοστό εμβολιασμένων η νόσος θα αρχίσει να φθίνει.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θα πρέπει διαρκώς να παρακολουθούμε τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού ώστε τα εμβόλια να παραμένουν αποτελεσματικά.

Αναφερόμενος στην μετάλλαξη Delta, είπε ότι η εμφάνιση της άλλαξε την τακτική και στρατηγική του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς τώρα πρέπει να διατηρείται διαρκώς ένα υψηλό επίπεδο αντισωμάτων.

Δεδομένης αυτής της αλλαγής, ο Γκίντσμπουργκ ανέφερε, τέλος, ότι το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αντέδρασε πολύ γρήγορα στην μεταβαλλόμενη αυτή κατάσταση και έδωσε οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες πρέπει να εμβολιάζονται με το εμβόλιο Sputnik- Light μια φορά ανά έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε, πάντως, πως χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδικασία αξιολόγησς του σκευάσματος για χρήση στην Ευρώπη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top