ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών στη Νέα Υόρκη

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης μπλόκαρε προσωρινά σήμερα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα για την Covid-19, διότι η εντολή που είχε δώσει η Πολιτεία δεν προβλέπει εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους.

Ο δικαστής Ντέιβιτ Χερντ ανέφερε στη γραπτή απόφασή του ότι απαγορεύει την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Εναντίον της Πολιτείας είχαν προσφύγει 15 γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι υγειονομικοί, με το σκεπτικό ότι η εντολή παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματά τους κατά πολλούς τρόπους. Οι ενάγοντες δηλώνουν όλοι χριστιανοί που αντιτίθενται στα εμβόλια επειδή κατά την ανάπτυξή τους χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις.

Ο Χερντ έδωσε διορία στην Πολιτεία μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου ώστε να απαντήσει στους ενάγοντες και όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Την εντολή είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα ο πρώην κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, αναφέροντας ότι περίπου το 75% των 450.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για το Κυπριακό ο ΠτΔ - Παρών αυτή τη φορά ο Φειδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.40 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα στην Κύπρο ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο.

BEST OF TOTHEMAONLINE