Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Πιθανό νέο κύμα κορωνοϊού στον παιδικό πληθυσμό» - Ποια η κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Δρ. Αβραάμ Ηλία: «Πιθανό νέο κύμα κορωνοϊού στον παιδικό πληθυσμό» - Ποια η κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Υπό πλήρη έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση με τη νόσο Covid -19 όσον αφορά τον παιδικό πληθυσμό, όπως είπε σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία.

«Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, δεν νοσηλεύουμε μωρά ούτε με κορωνοϊό ούτε με Misk αυτή τη στιγμή», είπε ο κύριος Ηλία.

Πιθανό είναι το σενάριο ενός νέου κύματος στον παιδικό πληθυσμό, αφού σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής, αυτό εξαρτάται από την εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 12-15 ετών, η οποία αυτή τη στιγμή είναι κάτω από το 50%.

«Υπάρχει μια αδικαιολόγητη διστακτικότητα για το εμβόλιο. Μόνο το ¼ των παιδιών έχει εμβολιαστεί»

«Κάποιοι δεν είναι καλά ενημερωμένοι ή θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες», πρόσθεσε.

Σημαντικό είναι να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη πριν τον Χειμώνα ώστε να μην υπάρξουν επιπλοκές μαζί με τις υπόλοιπες γρίπες.

Ο ένα ιός επηρεάζει τον άλλο. «Θα δώσουμε και σύσταση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όσο αφορά το εμβόλιο για τη Γρίπη Α στα παιδιά», ανέφερε ο κύριος Ηλία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος της Ελλάδας σε Χριστοδουλίδη: «Είναι μια στιγμή σημασίας για το κυπριακό ζήτημα ... Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας»

Πρόεδρος της Ελλάδας σε Χριστοδουλίδη: «Είναι μια στιγμή σημασίας για το κυπριακό ζήτημα ... Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί το εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE