ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραγιάννης: Γιατί PCR και όχι rapid test στα γήπεδα; - «Αν θέλει κάποιος να πάει γήπεδο πρέπει να πληρώσει»

Καραγιάννης: Γιατί PCR και όχι rapid test στα γήπεδα; - «Αν θέλει κάποιος να πάει γήπεδο πρέπει να πληρώσει»

Νέες μικρές χαλαρώσεις ανακοινώθηκαν σήμερα (08/10) από τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της επιδημιολογικής Ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης τόνισε πως οι μικρές αυτές χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, δεν στοχεύουν στον εμβολιασμό αλλά στη διατήρηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας που είχαμε μέχρι στιγμής.

Ανάμεσα στις σημερινές χαλαρώσεις ήταν και τα νέα δεδομένα που αφορούν τα γήπεδα και την παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες σε πληρότητα 75% της χωρητικότητας του γηπέδου, νοουμένου ότι τηρείται μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εμβολιασμός και με τις 2 δόσεις ή εμβολιασμός με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson και μετά από πάροδο δύο εβδομάδων), είτε

-Πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε

-Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών.

Ο κύριος Καραγιάννης επισήμανε ότι η απόφαση για τη διενέργεια PCR και όχι rapid test για αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι και δεν έχουν νοσήσει, στηρίζεται στο ότι το PCR είναι πιο ευαίσθητο λέγοντας χαρακτηριστικά «Εάν θέλει κάποιος να πάει γήπεδο πρέπει να πληρώσει».

Όσο αφορά τα εστιατόρια και τα υποστατικά στα οποία γίνεται η προσκόμιση και των rapid test ως safepass, ενώ στα γήπεδα δεν αποφασίστηκε κάτι τέτοιο, ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε πως αυτό είναι διαφορετικό γιατί άλλο είναι να κάθεσαι σε ένα εστιατόριο και άλλο είναι να βρίσκεσαι στην κερκίδα, με τόσα άτομα, να πανηγυρίζεις.

«Αυτός που δεν πείστηκε μέχρι στιγμής για τα εμβόλια, θα το πάρει έτσι κι αλλιώς ως εξαναγκασμό», είπε καταληκτικά.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top