Τα είπαν στο προεδρικό για το Κυπριακό Νίκος Αναστασιάδης και 'Αντρος Κυπριανού

Τα είπαν στο προεδρικό για το Κυπριακό Νίκος Αναστασιάδης και 'Αντρος Κυπριανού

Τα μηνύματα είναι θετικά αλλά τα πάντα θα κριθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εκεί θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ο οποίος επί μία ώρα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς στις συνομιλίες Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επικείμενο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ και η ενημέρωση που θα τύχουν οι ξένες αντιπροσωπείες από τον κ. Μαυρογιάννη για την πορεία και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

“Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με το ενδεχόμενο της παρουσίας του στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ. Έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι παρών στην έναρξη και συζητήσαμε διάφορες λεπτομέρειες. Θα έχει μια υποχρέωση στη Λεμεσό και συζητήσαμε την ώρα άφιξής του στο Συνέδριο ώστε να μην καθυστερήσει πολύ η έναρξη του συνεδρίου”, είπε ο κ. Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι “με τον κ. Μαυρογιάννη συζητήσαμε αναφορικά με την ενημέρωση που θα κάνει στις ξένες αντιπροσωπείες που θα έχουμε στο συνέδριο όπου θα έχουμε περίπου 80 ξένους αντιπροσώπους και θα τους μιλήσουμε για το Κυπριακό και εμείς. Κρίναμε όμως σκόπιμο να γίνει και μια ενημέρωση από την πλευρά της Κυβέρνησης και αυτός που έχει καθοριστεί να κάνει αυτή την ενημέρωση είναι ο κ. Μαυρογιάννης οπόταν και σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες”.

“Θέλουμε η εδώ παρουσία των ξένων αντιπροσωπειών να δώσει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να μεταφέρει τα μηνύματά της”,είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Λόγω της συνάντησης Προέδρου της Δημοκρατίας και ΓΓ ΑΚΕΛ, την αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δέχθηκε ο Προϊστάμενος του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κύπρος Κυπριανού.

 

 

  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ μετά τις επαφές στις Βρυξέλλες - «Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα τουριστική σεζόν»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο ο ΠτΔ μετά τις επαφές στις Βρυξέλλες - «Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα τουριστική σεζόν»

Στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, τη συμμετοχή του στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την προσεχή Δευτέρα, αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE