ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στους τρεις για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη – Αφήνει ιστορία στα κυπριακά δικαστήρια

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στους τρεις για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη – Αφήνει ιστορία στα κυπριακά δικαστήρια

Έπεσε η αυλαία της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο και αφήνει ιστορία στα κυπριακά δικαστήρια με τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μήνες με τριετή αναστολή και παράλληλα έκδοσε διάταγμα για επιτήρηση από κηδεμονικό λειτουργό για περίοδο τριών χρόνων στους τρεις νεαρούς για την κατηγορία πρόκλησης θανάτου με αλόγιστη και επικίνδυνη πράξη.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ως καταλυτικό παράγοντα το γεγονός οτι οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν ανήλικοι κατά την επίδικη πράξη. 

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε στα κυπριακά δικαστήρια και αφορά bullying.

Οι τρεις νεαροί ηλικίας 20 και 19 (οι δύο) ετών κρίθηκαν ένοχοι, ενώ για την υπόθεση είχε αθωωθεί και απαλλαχθεί άλλος ένας 20χρονος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο άτυχος 16χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε πάρτι, μετά από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Ο θάνατος του όπως διαφάνηκε στην ιατροδικαστική εξέταση επήλθε από ασφυξία λόγω εισρόφησης εμεσμάτων. Από τα όσα ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα, οι τρεις νεαροί φαίνεται να άσκησαν μεγάλη πίεση στον άτυχο 16χρονο για να καταναλώσει τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Μαρτυρίες ωστόσο έφεραν στο φως ότι ο 16χρονος Παναγιώτης ήταν θύμα συστηματικού bullying.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top