Οι υγειονομικές αρχές στον Καναδά εγκρίνουν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech κατά COVID-19 για παιδιά 5 - 11 ετών

Οι υγειονομικές αρχές στον Καναδά εγκρίνουν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech κατά COVID-19 για παιδιά 5 - 11 ετών

Οι καναδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

"Έπειτα από πλήρη ανεξάρτητη επιστημονική εξέταση, το υπουργείο (Υγείας) διαπίστωσε ότι τα οφέλη του εμβολίου αυτού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων", αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση.

Η δοσολογία του εμβολίου για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μειώθηκε στα 10 μικρογραμμάρια ανά ένεση, είναι δηλαδή τρεις φορές χαμηλότερη από την τυπική δόση. Οι δόσεις θα πρέπει να χορηγούνται "σε διάστημα τριών εβδομάδων", διευκρίνισε το Υπουργείο Υγείας του Καναδά, που δεν αναφέρει ακόμη την ημερομηνία έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής, η ανοσοαπόκριση των παιδιών από 5 έως 11 ετών ήταν συγκρίσιμη με εκείνη των νέων από 16 έως 25 ετών. Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 90,7% για την πρόληψη της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και καμιά σοβαρή παρενέργεια δεν καταγράφηκε, διευκρινίζει ακόμη το υπουργείο.

Η συμμαχία Pfizer/BioNTech είχε καταθέσει την αίτησή της για την έγκριση του εμβολίου της στις 18 Νοεμβρίου, στηριζόμενη σε δεδομένα δοκιμών που διενεργήθηκαν σε 2.268 παιδιά της ηλικιακής ομάδας.

Αλλού στον κόσμο, ένας μικρός αριθμός χωρών, μεταξύ τους το Ισραήλ και ο Καναδάς έχουν εγκρίνει μέχρι τώρα το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τα παιδιά. Η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Καμπότζη και η Κολομβία άρχισαν επίσης να εμβολιάζουν παιδιά κάτω των 12 ετών αλλά με κινεζικά εμβόλια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν υπάρχουν όρια στις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο-Ελλάδα-Ισραήλ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν υπάρχουν όρια στις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο-Ελλάδα-Ισραήλ»

Δεν υπάρχουν όρια σε ό,τι αφορά τις προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο-Ελλάδα – Ισραήλ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε το απόγευμα τριμερή κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται στην Ιερουσαλήμ.

BEST OF TOTHEMAONLINE