ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκένωσαν την περιοχή! Με ελεγχόμενες εκρήξεις κατέστρεψαν την εκρηκτική ύλη στο Μονιάτη

Εκκένωσαν την περιοχή! Με ελεγχόμενες εκρήξεις κατέστρεψαν την εκρηκτική ύλη στο Μονιάτη

Με πέντε ελεγχόμενες εκρήξεις, οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας κατέστρεψαν σήμερα την επικίνδυνη εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε σε οικία στο Μονιάτη, ενώ ο 37χρονος που την επεξεργαζόταν και τραυματίστηκε από έκρηξη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για νιτρική αμμωνία, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα από το Κρατικό Χημείο για να διαπιστωθεί τι είδους εκρηκτική ύλη είναι.

«Σίγουρα πρόκειται για αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη, που φαίνεται να είναι επικίνδυνη σε ψηλές θερμοκρασίες και κραδασμούς και γι αυτό τα μέλη της αστυνομίας που επισκέφθηκαν τη σκηνή έλαβαν όλα τα δέοντα μέτρα και ακολούθησαν συγκεκριμένες διαδικασίες για καταστροφή της ποσότητας που εντοπίστηκε», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο 37χρονος, που φέρει κάταγμα στο πρόσωπο, θλάση δεξιού πνεύμονα και μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο, είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με υποθέσεις κατοχής πυροτεχνημάτων και αυτοσχέδιων κροτίδων.

Κατά την άφιξη αστυνομικών στη σκηνή, ένα μέλος της δύναμης τραυματίστηκε ελαφριά στο δάχτυλο του χεριού από μικρής έντασης έκρηξη που σημειώθηκε και -όπως είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης- αυτό αποδεικνύει και το πόσο επικίνδυνη είναι η άγνωστη αυτή εκρηκτική ύλη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top