ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Έτσι μπορούν να κλείσουν πιο νωρίς τα σχολεία - Στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων οι συγκεντρώσεις σε σπίτια

Δρ. Καραγιάννης: Έτσι μπορούν να κλείσουν πιο νωρίς τα σχολεία - Στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων οι συγκεντρώσεις σε σπίτια

Το ενδεχόμενο να κλείσουν πιο νωρίς τα σχολεία, σχολίασε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», μίλησε για την έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται στους σχολικούς χώρους.

«Πάντα τη Δευτέρα ανεβαίνουν τα κρούσματα γιατί το Σαββατοκυρίακο δεν γίνονται πολλά τεστ, άρα οι αριθμοί είναι πάνω. Έχουμε αυτή την σκαλωτή άνοδο των κρουσμάτων. Ελπίζω με τις τρίτες δόσεις αργά ή γρήγορα θα σταθεροποιούνται ή και να πέσουν. Αν έρθει η Όμικρον μετάλλαξη οπότε τα δεδομένα θα αλλάξουν», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «εκείνο που λέω εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ακόμα και αν είναι εμβολιασμένος και επαφή κάποιος να μένει στο σπίτι για 3-4 μέρες. Πρέπει να γίνει μια διαφοροποίηση των πρωτοκόλλων. Όσον αφορά την απομόνωση ίσως να γίνει κάτι εκεί. Θα δοθεί μια σύσταση και για τους εμβολιασμένους. Από τα αποτελέσματα που μας έδωσαν χθες για τα παιδιά και τα κρούσματα ήταν άνοδος κατά 100 για το τελευταίο 4ήμερο. Είναι επόμενο ότι τα παιδιά και οι δάσκαλοι θα κολλήσουν αν δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Τα σχολεία θα κλείσουν για τα Χριστούγεννα και αυτό θα μας δώσει μια ανάσα. Αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ψηλό το υλικό φορτίο. Αν θυμάστε όταν άνοιξαν τα σχολεία τα παιδιά κάθονταν μακριά το ένα από το άλλο, αυτό δεν συμβαίνει πλέον. Εφόσον έλθουν τα εμβόλια για εμβολιασμό παιδιών τότε και οι γονείς θα αφήσουν τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων δεν προστατεύονται με κανένα τρόπο. Εξακολουθούν τα παιδιά να μην νοσούν βαριά και υπάρχουν αρκετά που είναι ασυμπτωματικά».

Καταληκτικά επεσήμανε πως «το θεωρώ εφικτό να κλείσουν πιο νωρίς τα σχολεία, εφόσον υπάρχει πολιτική απόφαση. Είναι μια ωφέλιμη λύση εάν έχουμε τόσα ψηλά κρούσματα σε σχολεία. Είτε θα ελέγξουμε την κατάσταση, είτε θα φτάσουμε στην κορύφωση τον Γενάρη. Για τις συγκεντρώσεις ισχύουν αυτά που ίσχυαν και πριν για 20 άτομα σε σπίτια. Θα δούμε την ερχόμενη Δευτέρα τι θα προκύψει που θα βρίσκεται και ο υπουργός».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top