ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι κάνουν Χριστούγεννα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι - Τα μέτρα, τα εμπόδια και οι νέες σκέψεις για τις αλυσίδες στα σχολεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι κάνουν Χριστούγεννα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι - Τα μέτρα, τα εμπόδια και οι νέες σκέψεις για τις αλυσίδες στα σχολεία

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταία διάστημα και ιδιαίτερα στα σχολεία, που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αλυσίδων μετάδοσης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, παρά τις αντιδράσεις των γονιών για τα νέα μέτρα που αφορούν τα μικρά παιδιά, τόσο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, όσο και για την απαραίτητη προσκόμιση του safepass, φαίνεται τελικά πως τα μέτρα ήταν «αναγκαία» για τα σχολεία, καθώς τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες έχουν πάρει αυξητική πορεία και λένε να πέσουν.

Τα μέλη της ομάδας ιχνηλάτησης, προσπαθούν να δουν πως θα διαχειριστούν τις στενές επαφές και τα κρούσματα στα σχολεία, ωστόσο η λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων δεν φαίνεται να έχει πέσει στο τραπέζι.

Εκτός όμως από τα σχολεία μεγάλος προβληματισμός υπάρχει και για τις αλυσίδες κρουσμάτων που εντοπίζονται στην κοινότητα, σε εργασιακούς χώρους, αλλά η ανησυχία μεγαλώνει για τις μέρες των γιορτών.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι επιδημιολόγοι, είναι αρκετά πιθανόν το σενάριο μιας νέας έξαρσης τον Ιανουάριο, μετά τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά που θα υπάρξουν, τόσο συναθροίσεις πολλών ατόμων σε σπίτια, όσο και για τις εξόδους.

Από την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, τίθεται σε ισχύ το μέτρο για τους ανεμβολίαστους, που τους αποκλείει από τους χώρους εστίασης, τα νυχτερινά κέντρα και τους κινηματογράφους.

Ένα μέτρο που σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 και παρά τις αντιδράσεις για από τους αρμόδιους, φαίνεται να παραμείνει όπως αρχικά ανακοινώθηκε, εκτός πάντα συγκλονιστικού απροόπτου.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε άλλα 635 (ποσοστό θετικότητας: 0.72%) νέα κρούσματα, ενώ δυο άτομα απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top